Amanida d'espinacs amb salmó fumat, anxoves i formatge

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Albert Tortosa
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casimiro, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg d'espinacs
  • 200 g de salmó fumat
  • 12 anxoves
  • 300 g de formatge camembert Per a la vinagreta:
  • 1 cl d'oli d'oliva
  • vinagre balsàmic
  • mostassa
  • 100 g d'olives negres
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu aigua en un cassó. Quan arrenqui el bull, incorporeu-hi la sal i deixeu que torni a bullir.
Tot seguit, afegiu els espinacs, deixeu-los bullir durant un minut i escorreu-los. Per fer la vinagreta d'olives negres, poseu en un bol la mostassa, l'oli, el vinagre balsàmic i les olives negres tallades. Remeneu-ho. A continuació, poseu els espinacs, les anxoves tallades i els salmó fumat en un bol. Barregeu-ho bé i afegiu-hi la vinagreta d'olives negres. Després, poseu-ho tot en una safata pel forn, poseu-hi el camembert a sobre i deixeu-ho coure al forn a 200 graus durant uns dos minuts. I ja per acabar, emplateu l'amanida. Poseu-hi una anxova embolicada en salmó com a decoració. Acompanyeu el plat d'uns tomàquets i una mica de cibulet.