Amanida d'escrita escabetxada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Martí Rosàs
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca la Maria, Llagostera (Gironès)
- Informació nutricional -Obre
L'escrita és un peix blanc molt ric en vitamina B12, important per evitar anèmies, té més quantitat d'aquesta vitamina que la majoria de carns i làctics.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 escrita (d'uns 500 g)
- 1 all
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 carbassó
- herbes aromàtiques: farigola, llorer i romaní
- pebre negre en gra
- pebre vermell
- 75 g vinagre suau
- 75 g vi blanc
- 500 cc d'oli d'oliva verge
- sal normal i en escates
- amanides variades
- herbes de marge i flors
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó les pastanagues, la ceba, l'all, tot talladet a daus, les herbes aromàtiques, el pebre negre, cobriu-ho tot amb oli i deixeu-ho coure. Quan les verdures estiguin cuites, afegiu-hi el pebre vermell, el vinagre i el vi blanc, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu l'ala de l'escrita pels dos costats. Quan estigui dauradeta, retireu-la del foc, talleu-ne els dos costats, poseu-los en un bol, cobriu-los amb l'escabetx i deixeu-ho reposar durant 24 hores.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu les pastanagues i el carbassó tallats a trossos durant un parell de minuts i deixeu-los refredar en un bol amb aigua i gel. Quan ja estiguin freds, afegiu-los al bol de l'escrita i l'escabetx.
Finalment, retireu l'escrita de l'escabetx, escorreu-la una mica i talleu-la a tires.I ja per acabar, emplateu l'amanida variada, poseu-hi a sobre els talls d'escrita, la pastanaga i el carbassó escabetxats, les herbes de marge i les flors i amaniu-ho tot amb una mica de sal en escates i el suc de l'escabetx.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu l'ala de l'escrita pels dos costats. Quan estigui dauradeta, retireu-la del foc, talleu-ne els dos costats, poseu-los en un bol, cobriu-los amb l'escabetx i deixeu-ho reposar durant 24 hores.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu les pastanagues i el carbassó tallats a trossos durant un parell de minuts i deixeu-los refredar en un bol amb aigua i gel. Quan ja estiguin freds, afegiu-los al bol de l'escrita i l'escabetx.
Finalment, retireu l'escrita de l'escabetx, escorreu-la una mica i talleu-la a tires.I ja per acabar, emplateu l'amanida variada, poseu-hi a sobre els talls d'escrita, la pastanaga i el carbassó escabetxats, les herbes de marge i les flors i amaniu-ho tot amb una mica de sal en escates i el suc de l'escabetx.