Amanida d'escrita escabetxada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Martí Rosàs
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca la Maria, Llagostera (Gironès)
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'escrita és un peix blanc molt ric en vitamina B12, important per evitar anèmies, té més quantitat d'aquesta vitamina que la majoria de carns i làctics.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 escrita (d'uns 500 g)
  • 1 all
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 carbassó
  • herbes aromàtiques: farigola, llorer i romaní
  • pebre negre en gra
  • pebre vermell
  • 75 g vinagre suau
  • 75 g vi blanc
  • 500 cc d'oli d'oliva verge
  • sal normal i en escates
  • amanides variades
  • herbes de marge i flors

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó les pastanagues, la ceba, l'all, tot talladet a daus, les herbes aromàtiques, el pebre negre, cobriu-ho tot amb oli i deixeu-ho coure. Quan les verdures estiguin cuites, afegiu-hi el pebre vermell, el vinagre i el vi blanc, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu l'ala de l'escrita pels dos costats. Quan estigui dauradeta, retireu-la del foc, talleu-ne els dos costats, poseu-los en un bol, cobriu-los amb l'escabetx i deixeu-ho reposar durant 24 hores.

Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu les pastanagues i el carbassó tallats a trossos durant un parell de minuts i deixeu-los refredar en un bol amb aigua i gel. Quan ja estiguin freds, afegiu-los al bol de l'escrita i l'escabetx.

Finalment, retireu l'escrita de l'escabetx, escorreu-la una mica i talleu-la a tires.I ja per acabar, emplateu l'amanida variada, poseu-hi a sobre els talls d'escrita, la pastanaga i el carbassó escabetxats, les herbes de marge i les flors i amaniu-ho tot amb una mica de sal en escates i el suc de l'escabetx.
Anar al contingut