Amanida d'escarola, carxofa i tòfona

INGREDIENTS

  • 2 escaroles de cabell d'àngel
  • 4 brots de cerfull
  • 8 brots de bleda vermella
  • 4 carxofes
  • Oli d'oliva verge extra
  • Vinagre chardonnay (Fòrum)
  • Daus de cansalada ibèrica (1 cm)
  • 1 tòfona tuber melanospurom grossa (100 gr)
  • 1 llimona

PREPARACIÓ

1. Netegem les escaroles, n'agafem només la part més blanca i la posem en un bol juntament amb el cerfull i la bleda vermella. Netegem les carxofes i n'aprofitem només els cors; els freguem bé amb llimona (per tal d'evitar l'oxidació) i els tallem a màquina o amb ganivet a làmines fines.

2. Amanim l'escarola i la bleda amb oli, sal i vinagre (molt lleugerament); a continuació, ho cobrim amb la carxofa laminada i al damunt hi posem la tòfona ja laminada amb l'ajut d'una mandolina o màquina de tallar.

3. Finalment, col·locarem els daus de cansalada ibèrica, ja atemperats al forn, al damunt, i ho amanirem amb oli d'oliva i un toc de sal gruixuda i uns encenalls de formatge Serrat d'ovella.

4. Tota aquesta recepta es bo d'elaborar-la just al moment, per la delicadesa dels components.