Amanida d'escamarlans amb vinagreta de raïm

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jaume Subirós
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Empordà, Figueres

INGREDIENTS

  • 4 escamarlans
  • 1 pa de pagès
  • 1 gra d'all
  • 200 g de faves
  • 2 tomàquets
  • 16 làmines de ravenet
  • 1 gotet d'oli de llavor de raïm
  • 1/2 llimona
  • 200 g de mesclum (enciam, escarola, fulla de roure, créixens, enciam vermell)
  • flor de sal
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Feu coure les faves pelades en un cassó amb aigua bullent durant 2 minuts.
Mentrestant feu una vinagreta barrejant l'oli de llavor de raïm, el suc de llimona i la flor de sal en un bol. Després torreu les llesques i fregueu-les amb all. Tot seguit peleu els escamarlans (traieu-ne el cap) i fregiu-los en una paella amb oli. Emplateu una torrada i cobriu-la amb les làmines de ravenet. Poseu-hi les faves i el tomàquet pelat, sense llavors i tallat a daus. Col·loqueu-hi un escamarlà al damunt de tot. Finalment, acompanyeu el plat amb el mesclum amanit amb la vinagreta.