Amanida del dia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Paco Guzmán
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Santa Maria, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 enciam roure
- 1 escarola
- 1 magrana
- 120 g de formatge de Maó
- 200 g de castanyes
- 20 g de pinyons
- 20 g d'avellanes
- 20 g de nous
- 1 manat de créixens
- 2 cebes tendres
- 1 manat de raves
- 1 got d'oli d'oliva verge
- 1 cullerada de vinagre
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les castanyes pelades en un cassó amb aigua bullint durant uns 30 segons.
Mentrestant, talleu la magrana per la meitat i doneu-li copets fins que caiguin les granes. Quan retireu les castanyes del cassó, traieu-los la pell. Per fer la vinagreta, poseu una mica de sal, pebre, vinagre i oli en un setrill, i barregeu-ho. A continuació, netegeu l'enciam i talleu-lo amb els dits. Talleu les castanyes i els raves a rodanxes, i poseu-los al damunt de l'enciam. Tot seguit, incorporeu-hi els trossos de formatge, les granes de magrana i els fruits secs. Finalment, amaniu-ho amb la vinagreta.
Mentrestant, talleu la magrana per la meitat i doneu-li copets fins que caiguin les granes. Quan retireu les castanyes del cassó, traieu-los la pell. Per fer la vinagreta, poseu una mica de sal, pebre, vinagre i oli en un setrill, i barregeu-ho. A continuació, netegeu l'enciam i talleu-lo amb els dits. Talleu les castanyes i els raves a rodanxes, i poseu-los al damunt de l'enciam. Tot seguit, incorporeu-hi els trossos de formatge, les granes de magrana i els fruits secs. Finalment, amaniu-ho amb la vinagreta.