Amanida del dia

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Paco Guzmán
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Santa Maria, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 enciam roure
  • 1 escarola
  • 1 magrana
  • 120 g de formatge de Maó
  • 200 g de castanyes
  • 20 g de pinyons
  • 20 g d'avellanes
  • 20 g de nous
  • 1 manat de créixens
  • 2 cebes tendres
  • 1 manat de raves
  • 1 got d'oli d'oliva verge
  • 1 cullerada de vinagre
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les castanyes pelades en un cassó amb aigua bullint durant uns 30 segons.
Mentrestant, talleu la magrana per la meitat i doneu-li copets fins que caiguin les granes. Quan retireu les castanyes del cassó, traieu-los la pell. Per fer la vinagreta, poseu una mica de sal, pebre, vinagre i oli en un setrill, i barregeu-ho. A continuació, netegeu l'enciam i talleu-lo amb els dits. Talleu les castanyes i els raves a rodanxes, i poseu-los al damunt de l'enciam. Tot seguit, incorporeu-hi els trossos de formatge, les granes de magrana i els fruits secs. Finalment, amaniu-ho amb la vinagreta.