Per començar, feu una mena de broquetes amb daus de verat net.
Salpebreu-los, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli calent. Quan estiguin daurats, retireu-los i deixeu-los en una cassola de fang.
Per fer l'escabetx, poseu els grans d'all i el pebre en gra a la paella on heu fregit el verat. Remeneu-ho i incorporeu-hi el llorer, la farigola, l'orenga i el vinagre.
Tot seguit, aboqueu l'escabetx sobre els verats i deixeu-ho macerar.
Per fer el gelat de ceba, munteu les clares d'ou i afegiu-hi les cebes que prèviament haureu caramel·litzat durant tres o quatre hores en un cassó amb oli. Remeneu-ho.
Després, incorporeu-hi la crema de llet i lligueu-ho. Poseu el gelat al congelador durant una hora, més o menys.
I ja per acabar, emplateu l'enciam en un cantó del plat, col·loqueu les broquetes de verat al cantó i acompanyeu-ho amb una mica de gelat de ceba. Després, poseu una mica d'escabetx per sobre de l'enciam i de les broquetes de verat.