Amanida de verat amb poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Artal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cinc Sentits, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
A diferencia d'altres vegetals d'arrel, l'api-rave conté una quantitat molt més petita de midó, per tant aporta menys calories.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 verats
- 1 poma Fuji
- brots o enciams variats
- un rajolí de vinagre negre
- oli d'oliva verge extra
- sal
- Per fer el puré d'api-rave (celerí):
- 250 g d'api-rave
- 50 g d'aigua mineral
- 50 g de nata
- 50 g de llet
- Per fer les cebes caramel·litzades:
- 500 g de cebetes "de platillo"
- 50 g de sucre
- 50 g d'oli d'oliva
- 100 g de vinagre de cabernet
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la poma sencera al congelador i deixeu-la allà com a mínim 4 hores.
Per fer la crema d'api-rave, poseu en un cassó l'api-rave pelat i tallat a daus, l'aigua mineral, la nata, la llet i una mica de sal, i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts. Després, tritureu-la amb el túrmix i reserveu-la.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli, sal i sucre salteu les cebetes ja pelades. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi el vinagre i deixeu-ho reduir.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, salteu els lloms de verat ja nets i salats.
Tot seguit, poseu els enciams en un bol i amaniu-los amb sal, oli i vinagre.
Finalment, traieu la poma de congelador, peleu-la i ratlleu-la.
I ja per acabar, feu una basa de crema d'api-rave al centre del plat, cobriu-la amb la poma ratllada i l'amanida d'enciam a sobre i poseu-hi al costat els verats i les cebetes.
Per fer la crema d'api-rave, poseu en un cassó l'api-rave pelat i tallat a daus, l'aigua mineral, la nata, la llet i una mica de sal, i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts. Després, tritureu-la amb el túrmix i reserveu-la.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli, sal i sucre salteu les cebetes ja pelades. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi el vinagre i deixeu-ho reduir.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, salteu els lloms de verat ja nets i salats.
Tot seguit, poseu els enciams en un bol i amaniu-los amb sal, oli i vinagre.
Finalment, traieu la poma de congelador, peleu-la i ratlleu-la.
I ja per acabar, feu una basa de crema d'api-rave al centre del plat, cobriu-la amb la poma ratllada i l'amanida d'enciam a sobre i poseu-hi al costat els verats i les cebetes.