Amanida de verat amb poma

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Artal
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cinc Sentits, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    A diferencia d'altres vegetals d'arrel, l'api-rave conté una quantitat molt més petita de midó, per tant aporta menys calories.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 verats
  • 1 poma Fuji
  • brots o enciams variats
  • un rajolí de vinagre negre
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • Per fer el puré d'api-rave (celerí):
  • 250 g d'api-rave
  • 50 g d'aigua mineral
  • 50 g de nata
  • 50 g de llet
  • Per fer les cebes caramel·litzades:
  • 500 g de cebetes "de platillo"
  • 50 g de sucre
  • 50 g d'oli d'oliva
  • 100 g de vinagre de cabernet

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la poma sencera al congelador i deixeu-la allà com a mínim 4 hores.

Per fer la crema d'api-rave, poseu en un cassó l'api-rave pelat i tallat a daus, l'aigua mineral, la nata, la llet i una mica de sal, i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts. Després, tritureu-la amb el túrmix i reserveu-la.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli, sal i sucre salteu les cebetes ja pelades. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi el vinagre i deixeu-ho reduir.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, salteu els lloms de verat ja nets i salats.

Tot seguit, poseu els enciams en un bol i amaniu-los amb sal, oli i vinagre.

Finalment, traieu la poma de congelador, peleu-la i ratlleu-la.

I ja per acabar, feu una basa de crema d'api-rave al centre del plat, cobriu-la amb la poma ratllada i l'amanida d'enciam a sobre i poseu-hi al costat els verats i les cebetes.
Anar al contingut