Amanida de tonyina fresca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Quim Marquès
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els àcids grassos omega-3 presents en gran quantitat en la tonyina són molt beneficiosos per a la salut ja que intervenen en la prevenció i tractament de malalties cardiovasculars, autoimmunitàries i inflamatòries.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de llom de tonyina
  • tomàquets de jardí
  • 2 cebes tendres
  • 80 g de tàperes o taperons
  • 2 ous durs
  • enciams variats
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branqueta de romaní
  • grans de pebre
  • sal
  • 2 grans d'all
  • 1 l d'oli d'oliva
  • vinagre de xerès

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la tonyina en un cassó amb oli abundant juntament amb els grans d'all, el llorer, la sal i el pebre i deixeu-ho confitar a foc suau durant una estona. Després, deixeu-ho reposar durant unes hores.

A continuació, poseu en un bol els enciams tallats en trossos i la ceba tallada en juliana, amaniu-ho amb una mica d'oli, sal i vinagre de xerès, remeneu-ho bé i reserveu-ho.

Tot seguit, talleu els tomàquets en trossos, poseu-los en un bol i amaniu-los amb una mica d'oli i sal.

I ja per acabar, poseu el tomàquet a la base del plat, cobriu-ho amb l'amanida de ceba i enciam, poseu-hi la tonyina per sobre i guarniu el plat amb una mica d'ou dur ratllat, les tàperes i la branqueta de romaní.
Anar al contingut