Amanida de tonyina fresca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Marquès
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Els àcids grassos omega-3 presents en gran quantitat en la tonyina són molt beneficiosos per a la salut ja que intervenen en la prevenció i tractament de malalties cardiovasculars, autoimmunitàries i inflamatòries.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 250 g de llom de tonyina
- tomàquets de jardí
- 2 cebes tendres
- 80 g de tàperes o taperons
- 2 ous durs
- enciams variats
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de romaní
- grans de pebre
- sal
- 2 grans d'all
- 1 l d'oli d'oliva
- vinagre de xerès
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la tonyina en un cassó amb oli abundant juntament amb els grans d'all, el llorer, la sal i el pebre i deixeu-ho confitar a foc suau durant una estona. Després, deixeu-ho reposar durant unes hores.
A continuació, poseu en un bol els enciams tallats en trossos i la ceba tallada en juliana, amaniu-ho amb una mica d'oli, sal i vinagre de xerès, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Tot seguit, talleu els tomàquets en trossos, poseu-los en un bol i amaniu-los amb una mica d'oli i sal.
I ja per acabar, poseu el tomàquet a la base del plat, cobriu-ho amb l'amanida de ceba i enciam, poseu-hi la tonyina per sobre i guarniu el plat amb una mica d'ou dur ratllat, les tàperes i la branqueta de romaní.
A continuació, poseu en un bol els enciams tallats en trossos i la ceba tallada en juliana, amaniu-ho amb una mica d'oli, sal i vinagre de xerès, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Tot seguit, talleu els tomàquets en trossos, poseu-los en un bol i amaniu-los amb una mica d'oli i sal.
I ja per acabar, poseu el tomàquet a la base del plat, cobriu-ho amb l'amanida de ceba i enciam, poseu-hi la tonyina per sobre i guarniu el plat amb una mica d'ou dur ratllat, les tàperes i la branqueta de romaní.