Amanida de tonyina amb escabetx de verdures

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Motel Empordà

INGREDIENTS

  • 400 g de tonyina
  • 1 got de vinagre de vi
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 1 got de vi blanc
  • 100 g de pebre negre
  • 3 claus d'espècia
  • farigola
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 6 grans d'all amb pell
  • 3 fulles de llorer
  • 1 enciam
  • 1 lollo rosa
  • 1 xicoira
  • 1 gotet de vinagreta
  • 8 cirerols

PREPARACIÓ

Poseu el vi, l'oli i el vinagre en una cassola.
Deixeu que arrenqui el bull, i tot seguit, afegiu-hi el llorer, la farigola, uns quants claus, el pebre en gra, la sal, els alls desgranats, les cebetes i les pastanagues. Un cop torni a arrencar el bull, abaixeu el foc i coeu-ho mitja hora més. A continuació, tireu-hi la tonyina tallada a trossos. Quan comenci a bullir, retireu la cassola del foc perquè es refredi a temperatura ambient. Col.loqueu l'escabetx en un bol i poseu-lo a macerar a la nevera durant 24 hores. Per preparar l'amanida de tonyina, talleu l'enciam, la xicoira i el lollo rosa , i poseu-los en un bol. Agafeu l'escabetx (després de 24 hores a la nevera) i afegiu-ne el suc al bol de verdures. Remeneu-ho bé i serviu-ho en un plat. Decoreu-ho amb cirerols.