Amanida de tomàquets i iogurt de cabra

imatge
  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas, Montse Tió i Lluís Marquina
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    +Obre

    El iogurt té calci com la llet, però no té tanta lactosa, per això és apte per a moltes persones que en són intolerants, a més conté bacteris làctics vius beneficiosos per a les funcions intestinals.

INGREDIENTS

  • 4 tomàquets d'amanir o 12 cirerols

    2 pebrots de Caiena

    1 gra d'all

    3 iogurts de cabra

    gingebre

    menta

    julivert

    llima

    llet de coco

    cardamom verd

    farigola

    romaní

    oli OVE

PREPARACIÓ

 

  1. Fem un oli picant: en un recipient al foc, amb una mica d'oli OVE, hi posem all aixafat, farigola, romaní, gingebre i els pebrots de Caiena aixafats. Posem el foc al màxim i, un cop ha agafat temperatura però no s'ha enrossit res, hi afegim la resta d'oli i abaixem el foc al mínim. Ho deixem al foc 15 minuts.
  2. Rentem els tomàquets, els escaldem, tallem la cocció i els pelem (si són d'amanir, els tallarem a trossos, però si són cirerols, els deixem tal qual).
  3. Parem el foc en què estem fent l'oli picant.
  4. Posem els tomàquets a dins del recipient de l'oli i els hi deixem marinar 10-15 minuts, segons si són d'amanir o cirerols (els cirerols, 10 minuts; els d'amanir, 15 minuts).
  5. Barregem els 3 iogurts de cabra amb tres cullerades de llet de coco.
  6. Tallem la llima a grills, amb pell i tot, i els marquem a la planxa (o a la paella).
  7. Piquem la menta i el julivert.
  8. Ho servim en un bol amb els iogurts de base, el cardamom verd a sobre, picat, i els tomàquets, les fulles de menta i julivert, les llimes a la planxa i unes quantes gotes d'oli OVE.