Amanida de seitons marinats amb vinagreta de mel de farigola

INGREDIENTS

  • 100 g de vegetals germinats

    mitja col d'hivern

    1 taronja

    100 g de mel de farigola

    100 g de bròquil confitat

    1 bitxo confitat

    50 ml de vinagre de poma

    400 g seitons

    1 dl de vinagre de vi blanc

    4 dl d'aigua mineral

    3 dl d'oli d'oliva extra verge

    sal

    farina

    oli d'oliva per fregir

PREPARACIÓ

  1. Renteu la taronja i talleu-la a daus petits. Poseu-la en un cassó juntament amb la mel i un raig d'aigua i feu-la bullir durant 7 minuts. Reserveu-ho.
  2. Talleu la col a tires ben fines. Passeu-li un raig d'aigua i escorreu-ho bé.
  3. Separeu els dos filets dels seitons amb molta cura amb els dits. Aneu-los col·locant en un pot amb aigua freda. Reserveu les espines.
  4. Una vegada els tingueu tots, traieu aquesta aigua i poseu els 4 dl d'aigua mineral, el vinagre de vi blanc i un pessic de sal. Deixeu-ho marinar unes 4 hores.
  5. Passat aquest temps, traieu delicadament els filets de seitó de l'aigua i poseu-los en una plàtera i cobriu-los amb oli d'oliva extra verge. Deixeu-ho marinar 12 hores.
  6. Talleu el bròquil i el bitxo confitat a daus molt petits i afegiu-lo a la taronja agra amb mel. Incorporeu-hi també un raig de vinagre de poma.
  7. Prepareu l'amanida. Poseu els filets de seitó al plat amb els germinats al damunt.
  8. Barregeu 2 dl d'oli del marinat a la taronja, bròquil i bitxo amb mel i poseu-ho a punt de sal.
  9. Amaniu els seitons i serviu-ho.