Amanida de salmó marinat, carbassó i formatge cremós

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: M. Dolors Gallego
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Marejol
  • Dieta: Per a esportistes

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per marinar el salmó:
  • 300 g salmó fresc
  • 500 g de sal
  • 500 g sucre
  • 50 g anet
  • 4 branques de romaní
  • sal
  • pebre blanc
  • Altres:
  • oli de pistatxo
  • vinagre
  • oli d'oliva
  • sal
  • 2 carbassons
  • 1 terrina de formatge cremós
  • mesclum d'enciams
  • Per a la galeta ( en surten unes 15):
  • 40 g rovells d'ou
  • 160 g de mantega
  • 210 g de farina
  • pebre
  • un polsim de sal

PREPARACIÓ

Per començar, traieu les espines del salmó fresc, salpebreu-lo, afegiu-hi l'anet i el romaní, enterreu-lo en un bol amb la sal i el sucre prèviament barrejades i deixeu-lo marinar durant un dia a la nevera, tapat amb paper film. L'endemà, retireu-lo del bol, traieu-li l'excés de sucre i sal, talleu-lo a daus i reserveu-lo.

Per fer les galetes, barregeu en un bol la farina, el pebre, la sal, els rovells d'ou i la mantega, i amasseu-ho amb les mans i l'espàtula fins a obtenir una massa homogènia. Després, deixeu reposar la massa dues hores a la nevera tapada amb paper film. A continuació, estireu la massa amb un rodet, amb un tallador de pastes feu-ne cercles, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant 10 minuts.

Tot seguit, talleu els carbassons a daus, amb la pell i salteu-los en una paella amb oli d'oliva, sal i pebre.

Finalment, prepareu una vinagreta amb oli, vinagre i sal

I ja per acabar, poseu una galeta de base en un motllo rodó, poseu-hi a sobre el salmó a daus, el formatge cremós i el carbassó, desemmotlleu-ho, afegiu-hi una mica de mesclum d'enciams, amaniu-ho amb la vinagreta i guarniu-ho amb un cirerol i una mica d'oli de pistatxo.