Amanida de rogers escabetxats

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Bernat Harster
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Dadà

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a l'escabetx:
  • 12 rogers
  • 200 g d'oli d'oliva
  • farina blanca
  • 5 grans d'all
  • 1 ceba mitjana
  • 2 pastanagues mitjanes
  • 1 pebrot vermell
  • 5 fulles de llorer
  • farigola
  • 1 culleradeta de pebre negre en gra
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 2 cullerades de vinagre de xerès
  • sal i pebre
  • Per als tomàquets deshidratats:
  • 12 pètals de tomàquet secs
  • 1 culleradeta d'orenga
  • 2 fulles de llorer
  • 4 grans d'all
  • 100 g d'oli d'oliva verge
  • 300 g de mesclum per amanir

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els tomàquets secs en un bol d'aigua tèbia i deixeu-los en remull una hora. Passat aquest temps, traieu-los, eixugueu-los, poseu-los en un bol amb oli d'oliva, all laminat, llorer i orenga i deixeu-los adobar durant dues hores.

Mentrestant, talleu els alls, la ceba, el pebrot i la pastanaga, tot ben petit, i sofregiu-ho en una paella amb una mica d'oli.

A continuació, netegeu els rogers (escateu-los, esbudelleu-los, passeu-los per aigua i escorreu-los), salpebreu-los, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli d'oliva a foc molt viu. Quan estiguin ben rossos, reserveu-los sobre paper absorbent.

Tot seguit, a l'oli de fregir els rogers, poseu-hi el pebre negre en gra, la farigola, el llorer, el pebre vermell i el vinagre i feu-ne un escabetx.

Finalment, poseu els rogers en una safata fonda, cobriu-los amb el sofregit de verdures i aboqueu-hi per sobre l'oli d'escabetx.

I ja per acabar, feu una base al centre del plat amb les fulles de mesclum, poseu-hi al damunt els rogers amb el sofregit i l'escabetx i guarniu el plat amb els tomàquets adobats.