Amanida de rogers amb l'oli

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jaume Subirós
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Almadraba Park Hotel, Roses

INGREDIENTS

  • 600 g de rogers
  • 200 g de tomàquets d'amanir
  • 1 cogombre petit
  • 1 ceba
  • 40 g d'olives de Kalamata
  • 40 g de tàrtar d'algues
  • fulles d'enciam vermell
  • herba dels canonges
  • fulles d'escarola fina
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • vinagre de Xerès
  • 1 gra d'all
  • sal negre
  • pebre de Sichuan
  • farigola

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó el gra d'all, la farigola, les espines i les tripes dels rogers, cobriu-ho tot amb oli i deixeu-ho confitar a foc suau durant un parell d'hores. Després, passeu-ho pel colador xinès i reserveu-ho.

A continuació, poseu en un bol la ceba picada, amaniu-la amb el vinagre de Xerès i deixeu-ho macerar.Tot seguit, poseu en un bol l'enciam, els canonges i l'escarola i amaniu-ho amb l'oli de rogers, la sal i el pebre de Sichuan.

Finalment, saleu els filets de roger, amaniu-los amb oli i deixeu-los coure a la brasa durant un parell de minuts.

I ja per acabar, emplateu l'amanida, poseu-hi el tomàquet tallat a daus, la ceba macerada, les olives, el cogombre tallat a daus i el tàrtar d'algues a sobre i poseu-hi els filets de roger al costat.