Amanida de relleus

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Amanida de relleus
  • (per a 2 persones)
  • patates bullides
  • cabdells d'enciam
  • 2 tomàquets
  • 1 grapat de festucs
  • 1 culleradeta de mostassa
  • 1 gra d'all
  • 1 llauna de sardinetes
  • pebrot picant
  • vermut negre
  • sal de Maldon

PREPARACIÓ

1. Pelem les patates que tenim bullides o fetes al caliu. Les tallem per la meitat.

2. Col·loquem els trossos de patata que hem fet a la vora del plat, seguint-ne la circumferència.

3. Tallem ara els tomàquets a grills i els posem al mig del cercle que hem fet amb els trossos de patata.

4. Obrim els cabdells i els anem posant al damunt de l'amanida.

5. Ara, hi afegim a sobre de tot les sardinetes.

6. Fem servir l'oli vegetal de la llauna de les sardines per amanir-ho.

7. Escalfem una paella i piquem una mica de bitxo (molt poc).

8. Tallem unes làmines d'all.

9. En un got hi posem una punteta de mostassa i dues cullerades de vermut negre. Fem servir aquesta barreja també per amanir les verdures que tenim al plat.

10. Posem un raig d'oli a la paella que ja tenim escalfada, i hi posem uns festucs perquè es daurin una miqueta.

11. Quan els festucs canviïn de tonalitat i siguin més torrats, hi afegim el bitxo, i a continuació, les làmines d'all que hem tallat.

12. Posem sal de Maldon a l'amanida.

13. En acabar, aboquem el contingut de la paella per sobre de la nostra amanida, i ja la tindrem llesta!