Amanida de quinoa, nous, figues i pipes de carbassa

INGREDIENTS

  • 400 g de quinoa
  • 6 figues
  • 2 dl d'oli de nous
  • 1 llimona (el suc)
  • Fulles de celiandre
  • 2 alvocats
  • 60 g d'olives verdes sense pinyol
  • 50 g de nous
  • 50 g de pipes de carbassa verdes
  • 20 g de tàperes en vinagre
  • 1 ceba tendra
  • sal

PREPARACIÓ

1. Renteu els grans de quinoa amb força aigua.

2. Poseu un cassó al foc amb un litre d'aigua i quan arrenqui el bull, tireu-hi la quinoa, tapeu-ho i deixeu-la coure uns 12 o 14 minuts aproximadament a foc suau. Una vegada cuita, poseu-la en una plàtera ben estesa i deixeu-ho refredar.

3. Renteu les figues i talleu-les a daus. Barregeu-los amb la quinoa.

4. Amaniu amb un polsim de sal les pipes de carbassa, el suc de llimona, el celiandre picat, l'alvocat pelat i tallat a daus, les olives tallades, les tàperes, les nous, la ceba tendra tallada a daus petits i l'oli. Poseu-ho en plats i serviu-ho.