Amanida de pollastre en escabetx

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cal Ros
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquesta vinagreta és molt rica en àcids grassos monoinsaturats, greixos que ajuden a reduir el colesterol de la sang

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 pollastre desossat
  • 1 l d'oli d'oliva
  • 100 ml de vinagre de vi
  • 100 ml d'aigua
  • vi ranci
  • 25 g de pebre vermell dolç
  • 20 g de pebre negre en gra
  • 10 cebetes platillo
  • farigola
  • 1 fulla de llorer
  • 500 g d'enciams, fulles i brots variats
  • 1 cullerada de sal
  • una mica de sal en escates
  • 1 cullerada de pebre
  • 50 g de vinagreta de fruits secs
  • Per a la vinagreta:
  • oli d'oliva verge
  • vinagre de cabernet
  • mostassa
  • sal
  • pinyons torrats i sencers
  • avellanes torrades i esmicolades
  • ametlles torrades i esmicolades
  • nous esmicolades

PREPARACIÓ

Per començar, esteneu el pollastre per la part de la pell, salpebreu-lo, enrotlleu-lo sobre ell mateix, lligueu-lo i marqueu-lo en una paella, amb una mica d'oli, per tots els costats. Quan estigui dauradet, retireu-lo i reserveu-lo.

Per fer l'escabetx, en una cassola, aboqueu alhora l'oli, el vinagre, el vi ranci, l'aigua, el pebre vermell dolç, el pebre en gra, la farigola, la fulla de llorer i les cebetes senceres i deixeu-ho bullir durant 3 minuts. A continuació, afegiu-hi el pollastre marcat i deixeu-ho coure a foc baix durant 1 hora i 30 minuts. Després, deixeu-ho refredar dins la cassola.

Per fer la vinagreta, en un bol, i amb unes varetes manuals, barregeu-hi la mostassa, l'oli, el vinagre, un polsim de sal i finalment afegiu-hi la fruita seca.

Tot seguit, retireu la corda del farcellet de pollastre i talleu-lo a talls molt fins.

I ja per acabar, disposeu els talls de pollastre, per sobre col·loqueu-hi els enciams i les fulles prèviament netes, amaniu-ho amb una mica d'escabetx i una mica de vinagreta amb fruita seca i afegiu-hi uns cristalls de sal.