Amanida de pollastre en escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cal Ros
- Informació nutricional -Obre
Aquesta vinagreta és molt rica en àcids grassos monoinsaturats, greixos que ajuden a reduir el colesterol de la sangAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 pollastre desossat
- 1 l d'oli d'oliva
- 100 ml de vinagre de vi
- 100 ml d'aigua
- vi ranci
- 25 g de pebre vermell dolç
- 20 g de pebre negre en gra
- 10 cebetes platillo
- farigola
- 1 fulla de llorer
- 500 g d'enciams, fulles i brots variats
- 1 cullerada de sal
- una mica de sal en escates
- 1 cullerada de pebre
- 50 g de vinagreta de fruits secs
- Per a la vinagreta:
- oli d'oliva verge
- vinagre de cabernet
- mostassa
- sal
- pinyons torrats i sencers
- avellanes torrades i esmicolades
- ametlles torrades i esmicolades
- nous esmicolades
PREPARACIÓ
Per començar, esteneu el pollastre per la part de la pell, salpebreu-lo, enrotlleu-lo sobre ell mateix, lligueu-lo i marqueu-lo en una paella, amb una mica d'oli, per tots els costats. Quan estigui dauradet, retireu-lo i reserveu-lo.
Per fer l'escabetx, en una cassola, aboqueu alhora l'oli, el vinagre, el vi ranci, l'aigua, el pebre vermell dolç, el pebre en gra, la farigola, la fulla de llorer i les cebetes senceres i deixeu-ho bullir durant 3 minuts. A continuació, afegiu-hi el pollastre marcat i deixeu-ho coure a foc baix durant 1 hora i 30 minuts. Després, deixeu-ho refredar dins la cassola.
Per fer la vinagreta, en un bol, i amb unes varetes manuals, barregeu-hi la mostassa, l'oli, el vinagre, un polsim de sal i finalment afegiu-hi la fruita seca.
Tot seguit, retireu la corda del farcellet de pollastre i talleu-lo a talls molt fins.
I ja per acabar, disposeu els talls de pollastre, per sobre col·loqueu-hi els enciams i les fulles prèviament netes, amaniu-ho amb una mica d'escabetx i una mica de vinagreta amb fruita seca i afegiu-hi uns cristalls de sal.
Per fer l'escabetx, en una cassola, aboqueu alhora l'oli, el vinagre, el vi ranci, l'aigua, el pebre vermell dolç, el pebre en gra, la farigola, la fulla de llorer i les cebetes senceres i deixeu-ho bullir durant 3 minuts. A continuació, afegiu-hi el pollastre marcat i deixeu-ho coure a foc baix durant 1 hora i 30 minuts. Després, deixeu-ho refredar dins la cassola.
Per fer la vinagreta, en un bol, i amb unes varetes manuals, barregeu-hi la mostassa, l'oli, el vinagre, un polsim de sal i finalment afegiu-hi la fruita seca.
Tot seguit, retireu la corda del farcellet de pollastre i talleu-lo a talls molt fins.
I ja per acabar, disposeu els talls de pollastre, per sobre col·loqueu-hi els enciams i les fulles prèviament netes, amaniu-ho amb una mica d'escabetx i una mica de vinagreta amb fruita seca i afegiu-hi uns cristalls de sal.