Amanida de pernil d'ànec i gelat de roquefort
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les petxines, Lloret de Mar
INGREDIENTS
- Per a l'amanida:
- 1 fulla de roure
- 1 enciam francès
- 50 g d'herba dels canonges
- 1 lollorosa
- 1 tomàquet de Montserrat
- 4 ous durs
- 8 prunes seques
- 8 orellanes d'albercoc
- 8 nous
- dauets de pa torrat
- 1 pernil d'ànec Per a la vinagreta:
- 1 got d'oli d'oliva verge
- 3 cullerades de vinagre de xerès
- 1 cullerada de pinyons torrats
- 1 cullerada d'ametlles torrades picades
- 1 cullerada de nous trossejades
- sal i pebre Per al gelat:
- 1/2 l de llet fresca
- 100 g de roquefort
PREPARACIÓ
Comenceu aquest plat pel gelat de roquefort: barregeu la llet i el roquefort amb la batedora, i poseu-ho en un bol al congelador.
Remeneu-ho cada 10 minuts, i quan estigui gairebé gelat, torneu-ho a passar per la batedora perquè us quedi ben emulsionat. Fet el gelat, passeu a preparar la vinagreta. Primer barregeu en un bol el vinagre de xerès, la sal i el pebre; i després aneu-hi incorporant l'oli d'oliva. Quan estigui ben barrejat, afegiu-hi els fruits secs trossejats. I ja podeu muntar el plat. Col·loqueu la barreja d'enciam en el fons del plat i aneu-hi posant la resta d'ingredients de l'amanida: l'ou dur tallat, el tomàquet a dauets, les nous, els trossets de pruna i albercoc secs, els daus de pa torrat i, finalment, els encenalls de pernil d'ànec. Amaniu-ho amb la vinagreta i serviu-ho amb una bola de gelat de roquefort.
Remeneu-ho cada 10 minuts, i quan estigui gairebé gelat, torneu-ho a passar per la batedora perquè us quedi ben emulsionat. Fet el gelat, passeu a preparar la vinagreta. Primer barregeu en un bol el vinagre de xerès, la sal i el pebre; i després aneu-hi incorporant l'oli d'oliva. Quan estigui ben barrejat, afegiu-hi els fruits secs trossejats. I ja podeu muntar el plat. Col·loqueu la barreja d'enciam en el fons del plat i aneu-hi posant la resta d'ingredients de l'amanida: l'ou dur tallat, el tomàquet a dauets, les nous, els trossets de pruna i albercoc secs, els daus de pa torrat i, finalment, els encenalls de pernil d'ànec. Amaniu-ho amb la vinagreta i serviu-ho amb una bola de gelat de roquefort.