Amanida de patates amb llardons

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Clotet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Paco Meralgo, Barcelona

INGREDIENTS

  • 8 patates noves petites de 50 g cadascuna
  • 160 g de pernil ibèric
  • 100 g de llardons
  • cibulet
  • oli d'oliva verge
  • vinagre balsàmic
  • sal

PREPARACIÓ

Ompliu un cassó amb aigua freda, afegiu-hi sal i feu-hi bullir les patates senceres amb pell.
Un cop bullides, deixeu-les refredar, talleu-les a rodanxes gruixudes i enrossiu-les en una paella amb oli.

Mentrestant, fregiu els talls de pernil en una paella ben calenta sense oli fins que quedin cruixents.

Tot seguit, emplateu les patates, poseu-hi a sobre el pernil i el llardons, que abans haureu torrat una mica al forn perquè estiguin més cruixents.

Finalment, guarniu el plat amb un raig d'oli d'oliva, unes gotes de vinagre balsàmic i una mica de cibulet picat.