Amanida de pasta digna

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas amb Xavi Valls
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquesta recepta conté els principals grups d'aliments que ha de tenir un àpat complet i equilibrat: verdures, hidrats de carboni, proteïnes i oli.

INGREDIENTS

  • 400 g de pasta casolana
  • 1 cabeça d'all negre
  • 1 bonítol petit
  • 25 g de barreja de llavors
  • 8 anxoves
  • 12 olives gordal sense pinyol
  • espàrrecs verds
  • pastanaga
  • poma granny smith
  • tomàquet 
  • sal grossa  
  • sucre
  • 1 llimona
  • all
  • farigola
  • sal
  • oli d'oliva verge extra
  • pebre negre 
  • vinagre Chardonnay

PREPARACIÓ

1.- Filetegem el bonítol i el cobrim amb sal grossa, sal fina i sucre (50% sucre 25% sal grossa i 25% fina). Ho deixem 6 hores a la nevera.
2.- Un cop ha passat el temps, el netegem i el congelem 48 hores per eliminar qualsevol paràsit.
3.- Pelem i escaldem espàrrecs i pastanagues
4.- Pelem i tallem la poma a daus petits i la submergim en aigua i suc de llimona perquè no s'oxidi.
5.- Desgranem i tallem l'all negre a daus.
6.- Tallem el bonítol i les anxoves a daus de mida macedònia.
7.- Tallem les olives a trossets petits.
8.- Escaldem, pelem i tallem el tomàquet a mida macedònia.
9.- Finalment bullim la pasta 7 minuts. Un cop bullida, l'escorrem i la posem en un bol, amb un raig d'oli. Hi anem afegint els ingredients d'un en un i remenant amb cura.  
10.- Fem una vinagreta amb sal, pebre negre, oli, vinagre Chardonay, ratlladura de llimona, suc de llimona i farigola
11.- Servim amb la barreja de llavors.