Amanida de mol·luscos
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fran López
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Torreó de l'Indià
- Informació nutricional -Obre
Un 75% del marisc amb closca és aigua, però tot i així aporta molts minerals com el fòsfor, el potassi, el calci, el sodi, el magnesi, el ferro, el iode i el clor.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 8 navalles
- 12 grumols (cloïsses fines)
- 12 musclos
- 80 g d'oli d'oliva
- 1 c/c pebre dolç
- enciams variats
- 20 g de sèsam caramel·litzat
- sal
- Per a la vinagreta:
- 1 c/c de vinagre balsàmic
- 1 c/c de mel del Perelló
- 3 c/c d'oli
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el marisc en una cassola amb una mica d'oli, tapeu-la i deixeu-ho coure durant un parell de minuts.
Quan el marisc es comenci a obrir, retireu-lo del foc, traieu-li la closca i reserveu-lo en un plat.
A continuació, poseu en un bol el suc de la cocció, l'oli i el pebre dolç, remeneu-ho bé amb un batedor, poseu-hi el marisc a dins i deixeu-ho macerar uns minuts.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol el vinagre balsàmic, l'oli i la mel i remeneu-ho bé amb el batedor.
A continuació, poseu els enciams en un bol, amaniu-los amb la sal i la vinagreta, afegiu-hi el sèsam i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu l'amanida, poseu-hi el marisc macerat a sobre i guaniu el plat amb una mica del suc de macerar el marisc.
Quan el marisc es comenci a obrir, retireu-lo del foc, traieu-li la closca i reserveu-lo en un plat.
A continuació, poseu en un bol el suc de la cocció, l'oli i el pebre dolç, remeneu-ho bé amb un batedor, poseu-hi el marisc a dins i deixeu-ho macerar uns minuts.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol el vinagre balsàmic, l'oli i la mel i remeneu-ho bé amb el batedor.
A continuació, poseu els enciams en un bol, amaniu-los amb la sal i la vinagreta, afegiu-hi el sèsam i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu l'amanida, poseu-hi el marisc macerat a sobre i guaniu el plat amb una mica del suc de macerar el marisc.