Amanida de mol·luscos

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Fran López
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torreó de l'Indià
  • Informació nutricional
    -Obre

    Un 75% del marisc amb closca és aigua, però tot i així aporta molts minerals com el fòsfor, el potassi, el calci, el sodi, el magnesi, el ferro, el iode i el clor.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 navalles
  • 12 grumols (cloïsses fines)
  • 12 musclos
  • 80 g d'oli d'oliva
  • 1 c/c pebre dolç
  • enciams variats
  • 20 g de sèsam caramel·litzat
  • sal
  • Per a la vinagreta:
  • 1 c/c de vinagre balsàmic
  • 1 c/c de mel del Perelló
  • 3 c/c d'oli

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el marisc en una cassola amb una mica d'oli, tapeu-la i deixeu-ho coure durant un parell de minuts.

Quan el marisc es comenci a obrir, retireu-lo del foc, traieu-li la closca i reserveu-lo en un plat.

A continuació, poseu en un bol el suc de la cocció, l'oli i el pebre dolç, remeneu-ho bé amb un batedor, poseu-hi el marisc a dins i deixeu-ho macerar uns minuts.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol el vinagre balsàmic, l'oli i la mel i remeneu-ho bé amb el batedor.

A continuació, poseu els enciams en un bol, amaniu-los amb la sal i la vinagreta, afegiu-hi el sèsam i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu l'amanida, poseu-hi el marisc macerat a sobre i guaniu el plat amb una mica del suc de macerar el marisc.
Anar al contingut