Amanida de magret d'ànec amb chutney de mango

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pep Masiques
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Rin, Cabrils (Maresme)

INGREDIENTS

  • 1 magret d'ànec
  • 2 mangos
  • 1 gra d'all
  • 1/2 bitxo
  • pells de taronja i llimona
  • 1 culleradeta de vinagre de Xerès
  • clau, cardamom, sal, pebre
  • ruca
  • avellanes
  • oli d'oliva verge i vinagre
  • sal Maldon

PREPARACIÓ

Per fer el chutney, en un cassó amb oli abundant poseu-hi la pell de taronja, la pell de llimona, el gra d'all i el bitxo i deixeu-ho confitar tot a foc suau durant uns minuts.
Seguidament, afegiu-hi el mango pelat i tallat a dauets, el clau, el cardamom, el vinagre, la sal i el pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts més a foc molt suau. Després, retireu-lo del foc i deixeu-lo refredar a la nevera.

A continuació, en una paella ben calenta i sense oli, salteu el magret d'ànec salpebrat. Quan estigui ben daurat, retireu-lo del foc, poseu-lo sobre paper absorbent i talleu-lo a rodanxes.

I ja per acabar, emplateu la ruca en un cantó del plat, amaniu-la amb oli i vinagre, poseu-hi els talls de magret a sobre i col·loqueu el "chutney" al costat de l'amanida. Finalment, decoreu el plat amb una mica d'avellana picada i sal Maldon.