Amanida de magret d'ànec amb chutney de mango
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pep Masiques
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Rin, Cabrils (Maresme)
INGREDIENTS
- 1 magret d'ànec
- 2 mangos
- 1 gra d'all
- 1/2 bitxo
- pells de taronja i llimona
- 1 culleradeta de vinagre de Xerès
- clau, cardamom, sal, pebre
- ruca
- avellanes
- oli d'oliva verge i vinagre
- sal Maldon
PREPARACIÓ
Per fer el chutney, en un cassó amb oli abundant poseu-hi la pell de taronja, la pell de llimona, el gra d'all i el bitxo i deixeu-ho confitar tot a foc suau durant uns minuts.
Seguidament, afegiu-hi el mango pelat i tallat a dauets, el clau, el cardamom, el vinagre, la sal i el pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts més a foc molt suau. Després, retireu-lo del foc i deixeu-lo refredar a la nevera.
A continuació, en una paella ben calenta i sense oli, salteu el magret d'ànec salpebrat. Quan estigui ben daurat, retireu-lo del foc, poseu-lo sobre paper absorbent i talleu-lo a rodanxes.
I ja per acabar, emplateu la ruca en un cantó del plat, amaniu-la amb oli i vinagre, poseu-hi els talls de magret a sobre i col·loqueu el "chutney" al costat de l'amanida. Finalment, decoreu el plat amb una mica d'avellana picada i sal Maldon.
Seguidament, afegiu-hi el mango pelat i tallat a dauets, el clau, el cardamom, el vinagre, la sal i el pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts més a foc molt suau. Després, retireu-lo del foc i deixeu-lo refredar a la nevera.
A continuació, en una paella ben calenta i sense oli, salteu el magret d'ànec salpebrat. Quan estigui ben daurat, retireu-lo del foc, poseu-lo sobre paper absorbent i talleu-lo a rodanxes.
I ja per acabar, emplateu la ruca en un cantó del plat, amaniu-la amb oli i vinagre, poseu-hi els talls de magret a sobre i col·loqueu el "chutney" al costat de l'amanida. Finalment, decoreu el plat amb una mica d'avellana picada i sal Maldon.