Amanida de lletons de vedella

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Cingle, Vacarisses

INGREDIENTS

  • 400 g de lletons
  • 1 l d'aigua freda
  • sal
  • pebre negre
  • 2 tomàquets
  • 1 all ratllat
  • oli d'oliva
  • sucre Guarnició:
  • 2 carxofes
  • 1 remolatxa
  • amanida (enciam, escarola, herba dels canonges...)
  • vinagreta de ceba tendra

PREPARACIÓ

Poseu els lletons en remull 24 hores. Un dia després, escaldeu durant 3 minuts els lletons amb aigua bullent i sal.
Deixeu-los refredar i poseu-los a la nevera. A continuació, barregeu en un bol la polpa de tomàquet, el sucre, la ratlladura de llimona i oli. Saleu-ho i lligueu la salsa. Fregiu els lletons en una paella ben calenta i reserveu-los. Talleu les carxofes a làmines ben fines i salteu-les amb oli d'oliva. D'altra banda, peleu el plàtan, talleu-lo a làmines ben fines i fregiu-les. Tot seguit, escalopeu els lletons i munteu el plat. Acompanyeu la carn amb fulles d'espinacs, escarola, trossets de plàtan i carxofes. Serviu-ho amb una vinagreta de ceba tendra. Escalfeu la ceba tendra amb oli d'oliva i deixeu-la refredar. Després afegiu-hi el vinagre, la sal, el pebre i el sucre. Ja per acabar, decoreu-ho amb la salsa de tomàquet i una mica de cebollí.