Amanida de lletons de vedella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Cingle, Vacarisses
INGREDIENTS
- 400 g de lletons
- 1 l d'aigua freda
- sal
- pebre negre
- 2 tomàquets
- 1 all ratllat
- oli d'oliva
- sucre Guarnició:
- 2 carxofes
- 1 remolatxa
- amanida (enciam, escarola, herba dels canonges...)
- vinagreta de ceba tendra
PREPARACIÓ
Poseu els lletons en remull 24 hores. Un dia després, escaldeu durant 3 minuts els lletons amb aigua bullent i sal.
Deixeu-los refredar i poseu-los a la nevera. A continuació, barregeu en un bol la polpa de tomàquet, el sucre, la ratlladura de llimona i oli. Saleu-ho i lligueu la salsa. Fregiu els lletons en una paella ben calenta i reserveu-los. Talleu les carxofes a làmines ben fines i salteu-les amb oli d'oliva. D'altra banda, peleu el plàtan, talleu-lo a làmines ben fines i fregiu-les. Tot seguit, escalopeu els lletons i munteu el plat. Acompanyeu la carn amb fulles d'espinacs, escarola, trossets de plàtan i carxofes. Serviu-ho amb una vinagreta de ceba tendra. Escalfeu la ceba tendra amb oli d'oliva i deixeu-la refredar. Després afegiu-hi el vinagre, la sal, el pebre i el sucre. Ja per acabar, decoreu-ho amb la salsa de tomàquet i una mica de cebollí.
Deixeu-los refredar i poseu-los a la nevera. A continuació, barregeu en un bol la polpa de tomàquet, el sucre, la ratlladura de llimona i oli. Saleu-ho i lligueu la salsa. Fregiu els lletons en una paella ben calenta i reserveu-los. Talleu les carxofes a làmines ben fines i salteu-les amb oli d'oliva. D'altra banda, peleu el plàtan, talleu-lo a làmines ben fines i fregiu-les. Tot seguit, escalopeu els lletons i munteu el plat. Acompanyeu la carn amb fulles d'espinacs, escarola, trossets de plàtan i carxofes. Serviu-ho amb una vinagreta de ceba tendra. Escalfeu la ceba tendra amb oli d'oliva i deixeu-la refredar. Després afegiu-hi el vinagre, la sal, el pebre i el sucre. Ja per acabar, decoreu-ho amb la salsa de tomàquet i una mica de cebollí.