Amanida de llenties amb vinagre de sidra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Torres
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor
INGREDIENTS
- 400 g de llenties
- 1 os de pernil
- 1 fulla de llorer
- 1 all sec
- 100 g de pernil (opcional)
- 8 nous
- 1 endívia
- 1 escalunya
- 4 raves
- 1/2 pebrot verd
- 1/4 de pebrot vermell
- Per a la vinagreta:
- 1/2 poma
- 1 gotet de vinagre de sidra
- 1 got d'oli de cacauet
- 1 cullera de mostassa en gra
- Per a la presentació:
- 12 fulles de radicchio
- 2 endívies vermelles
- 8 farcells d'escarola
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les llenties, que prèviament haureu tingut en remull, en una cassola i deixeu-les coure durant 10 minuts.
Per fer la vinagreta, poseu l'oli de cacauet, el vinagre i mitja poma en un bol i tritureu-ho. Incorporeu-hi la mostassa en gra i remeneu-ho. A continuació, incorporeu a la cassola on hi teniu les llenties, l'all, el llorer i l'os de pernil. Quan estiguin ben cuites, refresqueu-les, escorreu-les i poseu-les en un bol. Afegiu-hi l'endívia i l'escarola tallades en juliana, el pebrot verd i el vermell picats, el rave picat, l'escalunya picada i les nous, i remeneu-ho. Després, poseu-hi la vinagreta i torneu-ho a remenar. Finalment, poseu una fulla de radicchio en un plat i col·loqueu-hi l'amanida a sobre. Decoreu-ho amb fulles d'endívia vermella, groselles, menta i fruita tropical.
Per fer la vinagreta, poseu l'oli de cacauet, el vinagre i mitja poma en un bol i tritureu-ho. Incorporeu-hi la mostassa en gra i remeneu-ho. A continuació, incorporeu a la cassola on hi teniu les llenties, l'all, el llorer i l'os de pernil. Quan estiguin ben cuites, refresqueu-les, escorreu-les i poseu-les en un bol. Afegiu-hi l'endívia i l'escarola tallades en juliana, el pebrot verd i el vermell picats, el rave picat, l'escalunya picada i les nous, i remeneu-ho. Després, poseu-hi la vinagreta i torneu-ho a remenar. Finalment, poseu una fulla de radicchio en un plat i col·loqueu-hi l'amanida a sobre. Decoreu-ho amb fulles d'endívia vermella, groselles, menta i fruita tropical.