Amanida de llenties amb vinagre de sidra

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Torres
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • 400 g de llenties
  • 1 os de pernil
  • 1 fulla de llorer
  • 1 all sec
  • 100 g de pernil (opcional)
  • 8 nous
  • 1 endívia
  • 1 escalunya
  • 4 raves
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/4 de pebrot vermell
  • Per a la vinagreta:
  • 1/2 poma
  • 1 gotet de vinagre de sidra
  • 1 got d'oli de cacauet
  • 1 cullera de mostassa en gra
  • Per a la presentació:
  • 12 fulles de radicchio
  • 2 endívies vermelles
  • 8 farcells d'escarola

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les llenties, que prèviament haureu tingut en remull, en una cassola i deixeu-les coure durant 10 minuts.
Per fer la vinagreta, poseu l'oli de cacauet, el vinagre i mitja poma en un bol i tritureu-ho. Incorporeu-hi la mostassa en gra i remeneu-ho. A continuació, incorporeu a la cassola on hi teniu les llenties, l'all, el llorer i l'os de pernil. Quan estiguin ben cuites, refresqueu-les, escorreu-les i poseu-les en un bol. Afegiu-hi l'endívia i l'escarola tallades en juliana, el pebrot verd i el vermell picats, el rave picat, l'escalunya picada i les nous, i remeneu-ho. Després, poseu-hi la vinagreta i torneu-ho a remenar. Finalment, poseu una fulla de radicchio en un plat i col·loqueu-hi l'amanida a sobre. Decoreu-ho amb fulles d'endívia vermella, groselles, menta i fruita tropical.
Anar al contingut