Amanida de llamàntol amb mandarina i puré de moniato

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Rué
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El toc de Gràcia, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 cues de llamàntol
  • 8 grills de mandarina
  • 2 moniatos mitjans
  • 200 g d'herba dels canonges
  • 50 g de germinats de ceba
  • sal i pebre
  • sal marina
  • oli verge extra
  • vinagre balsàmic

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els moniatos en un cassó amb aigua freda.
Quan l'aigua arrenqui el bull, deixeu-los coure durant 10 minuts. Després, deixeu-los refredar una mica, peleu-los, talleu-los a daus i poseu-los a la Themomix juntament amb l'aigua de bullir-los, la sal, el pebre i un raig d'oli i tritureu-ho fins que quedi un puré ben fi.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues de llamàntol salpebrades.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli d'oliva i una mica de vinagre balsàmic i remeneu-ho bé amb una forquilla.

I ja per acabar, emplateu les cues de llàmantol al centre del plat, poseu-hi el puré a un costat, els grills de mandarina tallats per la meitat a l'altre, cobriu-los amb els germinats de ceba i els canonges i amaniu-los amb la vinagreta. Finalment, podeu guarnir el plat amb una mica de sal marina i un raig d'oli d'oliva.