Amanida de llagostins cruixents

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Llopart
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Neus, Sant Sadurní d'Anoia

INGREDIENTS

  • 16 cues de llagostí
  • 75 g de mantega
  • 100 g d'espaguetis grecs (kataifi)
  • 4 carxofes
  • julivert
  • oli d'oliva
  • all
  • llorer
  • farigola
  • cava brut
  • varietat d'enciams
  • tomàquet
  • escalunya
  • cibulet Per a la vinagreta:
  • mostassa
  • oli
  • vinagre
  • cava brut
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, peleu i talleu les carxofes.
Poseu-les en un cassó amb oli, alls pelats, llorer, farigola i cava, i confiteu-les a 80 graus. Mentrestant, saleu els llagostins pelats i sense tripes. A continuació, barregeu en un bol la mantega fosa i el julivert picat. Després, arrebosseu els llagostins amb aquesta barreja, emboliqueu-los amb els espaguetis grecs i toneu-los a arrebossar. Per fer la vinagreta, poseu mostassa en un bol, afegiu-hi oli, cava, vinagre i barrregeu-ho. Tot seguit, fregiu els llagostins amb oli ben roent. I ja per acabar, emplateu la carxofa. Prepareu l'amanida amb la varietat d'enciams, els daus de tomàquet pelat, sense llavors i tallat en daus, la xalota i el cibulet picat. Després, amaniu-la amb la vinagreta i emplateu-la junt amb els llagostins.