Amanida de llagostins cruixents
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Llopart
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Neus, Sant Sadurní d'Anoia
INGREDIENTS
- 16 cues de llagostí
- 75 g de mantega
- 100 g d'espaguetis grecs (kataifi)
- 4 carxofes
- julivert
- oli d'oliva
- all
- llorer
- farigola
- cava brut
- varietat d'enciams
- tomàquet
- escalunya
- cibulet Per a la vinagreta:
- mostassa
- oli
- vinagre
- cava brut
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, peleu i talleu les carxofes.
Poseu-les en un cassó amb oli, alls pelats, llorer, farigola i cava, i confiteu-les a 80 graus. Mentrestant, saleu els llagostins pelats i sense tripes. A continuació, barregeu en un bol la mantega fosa i el julivert picat. Després, arrebosseu els llagostins amb aquesta barreja, emboliqueu-los amb els espaguetis grecs i toneu-los a arrebossar. Per fer la vinagreta, poseu mostassa en un bol, afegiu-hi oli, cava, vinagre i barrregeu-ho. Tot seguit, fregiu els llagostins amb oli ben roent. I ja per acabar, emplateu la carxofa. Prepareu l'amanida amb la varietat d'enciams, els daus de tomàquet pelat, sense llavors i tallat en daus, la xalota i el cibulet picat. Després, amaniu-la amb la vinagreta i emplateu-la junt amb els llagostins.
Poseu-les en un cassó amb oli, alls pelats, llorer, farigola i cava, i confiteu-les a 80 graus. Mentrestant, saleu els llagostins pelats i sense tripes. A continuació, barregeu en un bol la mantega fosa i el julivert picat. Després, arrebosseu els llagostins amb aquesta barreja, emboliqueu-los amb els espaguetis grecs i toneu-los a arrebossar. Per fer la vinagreta, poseu mostassa en un bol, afegiu-hi oli, cava, vinagre i barrregeu-ho. Tot seguit, fregiu els llagostins amb oli ben roent. I ja per acabar, emplateu la carxofa. Prepareu l'amanida amb la varietat d'enciams, els daus de tomàquet pelat, sense llavors i tallat en daus, la xalota i el cibulet picat. Després, amaniu-la amb la vinagreta i emplateu-la junt amb els llagostins.