Amanida de les hortes

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 100 g de mongeta plana perona tan petita com sigui possible
  • 1 nap de Campmany
  • 1 tall de bona cansalada virada crua de 1/2 cm d'ample
  • 1/2 ventre de porc bullit (a les xarcuteries generalment en tenen)
  • unes fulles d'escarola, enciam d'hivern i canonges
  • 1 ceba tendra
  • 2 raves
  • 50 cc de vinagre de bóta de xerès
  • ALTRES INGREDIENTS:
  • 1 pastanaga
  • 1 patata esberlada
  • oli d'oliva verge
  • Sal, pebre i all tendre

PREPARACIÓ

1. Bulliu totes les verdures al punt (si teniu una mica d'escudella o brou de carn, millor.)
2. Netegeu i prepareu les fulles per amanir.
3. Talleu les verdures en trossos irregulars i saleu-les lleument.
4. Salpebreu la cansalada i daureu-la a la paella amb una mica d'oli d'oliva.
5. Talleu el ventre en dauets petits i l'all tendre molt picadet.
6. Retireu la cansalada i talleu-la a dauets.
7. Arregleu una vinagreta amb l'oli, el vinagre i els alls tendres.
8. Salteu la verdura en la mateixa paella on heu fet la carn, afegiu-hi les dues carns de porc i, un cop fora del foc, afegiu-hi la vinagreta.
9. Munteu una base d'amanida al plat amb les fulles i la ceba tendra.
10. Poseu-hi la verdura al damunt i salseu-ho tot amb el suc de la paella.