Amanida de fruites
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joel Castanyer
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
- Informació nutricional -Obre
Les maduixes, els nabius i els gerds són una gran font de vitamina C, vitamina imprescindible per a mantenir les defenses fortes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per fer l'amanida:
- 1/4 de meló
- 1 poma Golden
- 1 pera Conference o blanquilla
- 4 maduixes
- 20 u. de cirera
- 2 préssecs
- 1/8 de síndria
- 8 nabius
- Per fer la nata muntada amb vainilla:
- 300 g de nata
- 2 canons de vainilla
- 50 g de sucre
- Per fer el suc de poma i alfàbrega:
- 4 pomes de Lleida
- alfàbrega fresca
- Per fer la llàgrima de xocolata:
- 100 g de cobertura de xocolata negra
- 25 g de fruites vermelles
PREPARACIÓ
Per fer l'amanida, peleu el meló, traieu-ne les llavors i feu-ne esferes tipus perla.
Seguidament, feu el mateix amb la síndria. A continuació, talleu també les cireres i traieu-ne els pinyols. Després, peleu els préssecs, talleu-los pel mig, traieu-ne els pinyols i talleu-los a daus. Tot seguit, talleu les maduixes a làmines, talleu els nabius per la meitat, deixeu els gerds sencers i peleu i talleu a tires la poma i la pera. Finalment, reserveu-ho i separeu-ne una part de les fruites vermelles per a les llengües de xocolata.
Per fer la nata muntada, munteu la nata amb les varetes elèctriques, a mig muntar-la, afegiu-hi el sucre, seguiu muntant-la, poseu-hi la polpa del canó de vainilla i barregeu-ho bé.
Per fer el suc de poma i alfàbrega, liqüeu les pomes, deixeu macerar el suc, en fred, amb les fulles d'alfàbrega durant uns 20 minuts, amb el recipient tapat amb paper film i després coleu-ho i reserveu-ho.
Per fer les llengües de xocolata, foneu la xocolata al microones, a mitja potència, remenant-ho cada 30 segons, 3 vegades, fins que es fongui del tot. Quan s'hagi fos, aboqueu-ne el contingut d'una cullera sopera damunt un paper sulfurat i amb el mànec doneu-hi la forma de llàgrima. Seguidament, poseu-hi al damunt una part de les fruites vermelles, de les que heu separat de l'amanida, talladetes petites i deixeu-ho uns 15 minuts a la nevera, fins que la xocolata es prengui.
I ja per acabar, serviu les fruites en una copa de vidre i afegiu-hi per sobre la nata, una mica del suc de poma i alfàbrega i una llengua de xocolata.
Seguidament, feu el mateix amb la síndria. A continuació, talleu també les cireres i traieu-ne els pinyols. Després, peleu els préssecs, talleu-los pel mig, traieu-ne els pinyols i talleu-los a daus. Tot seguit, talleu les maduixes a làmines, talleu els nabius per la meitat, deixeu els gerds sencers i peleu i talleu a tires la poma i la pera. Finalment, reserveu-ho i separeu-ne una part de les fruites vermelles per a les llengües de xocolata.
Per fer la nata muntada, munteu la nata amb les varetes elèctriques, a mig muntar-la, afegiu-hi el sucre, seguiu muntant-la, poseu-hi la polpa del canó de vainilla i barregeu-ho bé.
Per fer el suc de poma i alfàbrega, liqüeu les pomes, deixeu macerar el suc, en fred, amb les fulles d'alfàbrega durant uns 20 minuts, amb el recipient tapat amb paper film i després coleu-ho i reserveu-ho.
Per fer les llengües de xocolata, foneu la xocolata al microones, a mitja potència, remenant-ho cada 30 segons, 3 vegades, fins que es fongui del tot. Quan s'hagi fos, aboqueu-ne el contingut d'una cullera sopera damunt un paper sulfurat i amb el mànec doneu-hi la forma de llàgrima. Seguidament, poseu-hi al damunt una part de les fruites vermelles, de les que heu separat de l'amanida, talladetes petites i deixeu-ho uns 15 minuts a la nevera, fins que la xocolata es prengui.
I ja per acabar, serviu les fruites en una copa de vidre i afegiu-hi per sobre la nata, una mica del suc de poma i alfàbrega i una llengua de xocolata.