Amanida de fruita d'estiu

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Subirós
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Almadraba Park Hotel, Roses

INGREDIENTS

  • 2 préssecs d'aigua
  • 4 albercocs
  • 2 talls de meló de València
  • 2 peres herculines
  • 2 prunes grogues
  • Per al granissat:
  • 2 kg de síndria
  • 50 g de sucre
  • Per al préssec amb cava rosat:
  • 3 préssecs grocs
  • 1/2 l de cava rosat
  • 100 g de sucre
  • 2 fulles de llorer
  • cardamom
  • nou moscada
  • canyella

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó el cava rosat, el sucre i un farcellet amb el cardamom, la nou moscada, el llorer i la canyella i deixeu-ho reduir durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi els préssecs grocs pelats i tallats a dauets i quan arrenqui el bull retireu-ho del foc i deixeu-ho macerar durant 12 hores a la nevera.

Per fer el granissat, poseu a la Thermomix la síndria tallada a dauets, i sense llavors, i el sucre i tritureu-ho bé. A continuació, poseu-ho en un plat i deixeu-ho una estona al congelador. Després, trenqueu-ho bé amb una forquilla i deixeu-ho al congelador una estona més. Tot seguit, peleu i talleu a dauets els préssecs d'aigua, les peres, el meló, els albercocs i les prunes.

I ja per acabar, emplateu el préssec macerat, poseu-hi al costat la pera, el meló, els albercocs, les prunes i els préssecs i guarniu el plat amb el granissat de síndria.