Amanida de flocs de cereals
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Aina Font (estudiant de Manresa)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 80-100 g de flocs de cereals torrats
- 100 g de formatge de cabra
- Codony
- Barreja d'enciams: canonges, escarola, espinacs tendres
- Oli d'oliva
- Per a la vinagreta:
- Oli d'oliva
- Salsa de soja o tamari
- Mel
- Suggeriment:
- Arrel de porro
- Farina d'espelta
PREPARACIÓ
Per començar, poseu a foc baix una paella amb oli d'oliva i els flocs de cereals.
Mentre s'escalfen els cereals amb l'oli, talleu el formatge de cabra a daus o a làmines.
A continuació, amb el foc una mica més alt, remeneu els cereals amb el formatge fins que els cereals siguin una mica torradets i el formatge desfet i reserveu-ho.
Tot seguit, talleu els enciams i el codony a daus petits, poseu-los en un recipient i afegiu-hi els cereals i el formatge.
Per fer la vinagreta, poseu l'oli d'oliva, la salsa de soja i la mel en un bol petit i remeneu-ho fins que quedi un líquid homogeni. Després, afegiu-ne en poca quantitat a l'amanida, ja que aquesta ja està feta amb molt d'oli.
Finalment, talleu les arrels de porro, prèviament netejades amb aigua i escorregudes, arrebosseu-les amb farina d'espelta i fregiu-les en una paella fonda amb oli d'oliva ben roent durant uns 7 o 10 segons.
I ja per acabar, serviu l'amanida amb els fils de porro fregits pel voltant.
Mentre s'escalfen els cereals amb l'oli, talleu el formatge de cabra a daus o a làmines.
A continuació, amb el foc una mica més alt, remeneu els cereals amb el formatge fins que els cereals siguin una mica torradets i el formatge desfet i reserveu-ho.
Tot seguit, talleu els enciams i el codony a daus petits, poseu-los en un recipient i afegiu-hi els cereals i el formatge.
Per fer la vinagreta, poseu l'oli d'oliva, la salsa de soja i la mel en un bol petit i remeneu-ho fins que quedi un líquid homogeni. Després, afegiu-ne en poca quantitat a l'amanida, ja que aquesta ja està feta amb molt d'oli.
Finalment, talleu les arrels de porro, prèviament netejades amb aigua i escorregudes, arrebosseu-les amb farina d'espelta i fregiu-les en una paella fonda amb oli d'oliva ben roent durant uns 7 o 10 segons.
I ja per acabar, serviu l'amanida amb els fils de porro fregits pel voltant.