Amanida de flocs de cereals

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Aina Font (estudiant de Manresa)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 80-100 g de flocs de cereals torrats
  • 100 g de formatge de cabra
  • Codony
  • Barreja d'enciams: canonges, escarola, espinacs tendres
  • Oli d'oliva
  • Per a la vinagreta:
  • Oli d'oliva
  • Salsa de soja o tamari
  • Mel
  • Suggeriment:
  • Arrel de porro
  • Farina d'espelta

PREPARACIÓ

Per començar, poseu a foc baix una paella amb oli d'oliva i els flocs de cereals.

Mentre s'escalfen els cereals amb l'oli, talleu el formatge de cabra a daus o a làmines.

A continuació, amb el foc una mica més alt, remeneu els cereals amb el formatge fins que els cereals siguin una mica torradets i el formatge desfet i reserveu-ho.

Tot seguit, talleu els enciams i el codony a daus petits, poseu-los en un recipient i afegiu-hi els cereals i el formatge.

Per fer la vinagreta, poseu l'oli d'oliva, la salsa de soja i la mel en un bol petit i remeneu-ho fins que quedi un líquid homogeni. Després, afegiu-ne en poca quantitat a l'amanida, ja que aquesta ja està feta amb molt d'oli.

Finalment, talleu les arrels de porro, prèviament netejades amb aigua i escorregudes, arrebosseu-les amb farina d'espelta i fregiu-les en una paella fonda amb oli d'oliva ben roent durant uns 7 o 10 segons.

I ja per acabar, serviu l'amanida amb els fils de porro fregits pel voltant.
Anar al contingut