Amanida de fideus
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Clara Roca i Nok
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Thaï Gardens, Barcelona
INGREDIENTS
- 100 g de fideus de soja
- 50 g de gambes
- 100 g de pit de pollastre
- 1/2 tija d'api
- 1/2 pastanaga
- 2 cullerades d'aigua
- 1/2 ceba tendra
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1 cullerada de sucre
- oli de bitxo Per a la vinagreta:
- suc de llimona
- 1/4 de pebrot vermell
- sucre
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el pollastre i les gambes (tot tallat ben petit) en un cassó i deixeu-ho coure durant un minut.
Per preparar l'oli de bitxo, deixeu macerar un quart d'oli i un bitxo tallat ben fi. I per preparar la vinagreta, tritureu el pebrot vermell, el suc de llimona, la sal i el sucre. A continuació, afegiu els fideus de soja, 3 cullerades de la vinagreta, dues cullerades de suc de llimona, dues cullerades de l'oli de bitxo, una culleradeta de sal i una culleradeta de sucre al cassó. Barregeu-ho i deixeu-ho coure 4 o 5 minuts més. Finalment, apagueu el foc i afegiu-hi les verduretes, que prèviament haureu tallat. Remeneu-ho una mica i ja podeu emplatar. Podeu servir el plat acabat de coure o podeu deixar-lo reposar i servir-lo fred.
Per preparar l'oli de bitxo, deixeu macerar un quart d'oli i un bitxo tallat ben fi. I per preparar la vinagreta, tritureu el pebrot vermell, el suc de llimona, la sal i el sucre. A continuació, afegiu els fideus de soja, 3 cullerades de la vinagreta, dues cullerades de suc de llimona, dues cullerades de l'oli de bitxo, una culleradeta de sal i una culleradeta de sucre al cassó. Barregeu-ho i deixeu-ho coure 4 o 5 minuts més. Finalment, apagueu el foc i afegiu-hi les verduretes, que prèviament haureu tallat. Remeneu-ho una mica i ja podeu emplatar. Podeu servir el plat acabat de coure o podeu deixar-lo reposar i servir-lo fred.