Amanida de faves i pernil d'ànec

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les faves, tot i que pel seu color verd ens poden fer pensar que són verdures, nutricionalment es consideren llegums, aliments rics en hidrats de carboni. A diferència d'altres llegums, són especialment riques en proteïnes i fibra.

INGREDIENTS

  • Per curar el magret d'ànec

     

    1 magret  d'ànec

    greix d'ànec

    pebre negre

    pebre blanc

    sal grossa

    sal fina

    sucre

     

    Per fer l'amanida

     

    600 g de faves pelades    

    1 ceba tendra

    escarola cabell d'àngel

    4 branquilló de menta

     

    Per fer la vinagreta

     

    1 llima     

    1 taronja    

    1 cullerada de mostassa antiga

    1 tap de colatura

    4 cullerades de brou de carn reduït

    2 escalunyes

    un didal de vi ranci

    vi dolç bullit

    un didal de vinagre vell

     

PREPARACIÓ

  1. Posem a bullir 600 g de faves pelades en una olla amb aigua mineral, 4 branquillons de menta i una mica de suc de llima. Ho deixem bullir durant 2 minuts.
  2. Traiem les faves mig bullides de l'olla i en tallem la cocció en un bol amb aigua i gel. Les escorrem bé i les posem en un bol amb un raig d'oli OVE. Les remenem i les reservem.
  3. Traiem de la nevera el pernil d'ànec ja curat.

 

PER CURAR UN MAGRET D'ÀNEC

 

  1. Barregem en un bol 250 g de sal fina, 250 g de sal grossa, 500 g de sucre i unes voltes de pebre blanc.
  2. Posem el magret en un tàper amb tapa i el cobrim amb la barreja de sals i sucre per dalt i per baix.
  3. Ho deixem a la nevera durant 12 hores.
  4. Traiem de la nevera el magret i el netegem en un bol amb aigua freda. L'eixuguem.
  5. Untem el magret amb greix d'ànec i pebre negre.
  6. Ho deixem curar penjat a la nevera (no frost) durant 10 dies.

 

  1. Fem làmines de pernil d'ànec i les reservem.
  2. Posem a escalfar en un pot 4 cullerades de brou de carn reduït.
  3. Pelem i tallem a microbrunesa 2 escalunyes i les posem en un bol.
  4. Hi afegim unes gotes de llima, el suc de mitja taronja, 1 cullerada de mostassa antiga, el brou de carn tebi, un raig de vinagre vell, un tap de colatura, un didal de vi ranci i un altre de vi dolç bullit. Ho barregem, ho escalfem perquè tot s'integri i ho posem dins d'un biberó.
  5. Fem un tirabuixó de la pell de la taronja i en traiem xips fins. Els afegim al bol de les faves.
  6. Hi afegim 1 ceba tendra tallada a juliana, unes fulles d'escarola cabell d'àngel i unes fulles de menta picades. Ho remenem.
  7. Hi posem la barreja del bol,  distribuïm la salsa amb el biberó i hi posem el pernil d'ànec per sobre.