Amanida de cuscús amb pinyons

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Montserrat Tapia i Canadell
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant llibreria LAIE, Barcelona

INGREDIENTS

  • 320 g de cuscús
  • 1/2 kg de tomàquet
  • 3 cebes tendres
  • 1 cogombre
  • 1 pebrot verd
  • menta fresca
  • suc de 2 llimones
  • 25 g de pinyons
  • 1 cullerada de sal
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 1 enciam francès.
  • 1/2 l de brou vegetal o aigua

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el cuscús en una paella i coueu-lo.
Aneu-lo remenant perquè no s'enganxi. Després, afegiu-hi el brou vegetal per escaldar-lo, tapeu-lo immediatament, apagueu el foc i deixeu-lo escaldar durant 10 minuts. Mentrestant, torreu els pinyons en una paella sense oli. Per fer l'oli de menta, poseu les fulles de menta i l'oli en un pot i tritureu-ho. A continuació, separeu els grans de cuscús amb una forquilla i passeu-lo a un bol. Incorporeu-hi els pinyons, la ceba tendra picada, el cogombre picat i sense llavors, el tomàquet pelat, picat i sense llavors i el pebrot verd picat. Remeneu-ho bé i, després, afegiu-hi l'oli de menta. Per acabar, col·loqueu el cuscús a sobre d'una fulla d'enciam i decoreu-ho amb una fulla de menta.
Anar al contingut