Amanida de cuixetes de guatlla i bolets en escabetx

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Pallàs
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Aimia, Lleida

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 12 cuixetes de guatlla
  • variat d'enciams
  • fredolics en conserva
  • farigola fresca
  • 1 fulla de llorer
  • pebre en gra
  • 1 all
  • pell de taronja i llimona
  • 1 magrana
  • un raig de vinagre de moscatell
  • 1 dl d'oli d'oliva verge extra
  • formatge idiazàbal
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, salteu les cuixetes de guatlla, prèviament salpebrades, en una paella amb oli d'oliva. Quan estiguin ben dauradetes, afegiu-hi els alls sencers i pelats, el pebre i la farigola, deixeu-ho coure 2 o 3 minuts, poseu-hi els fredolics i salteu-ho tot junt a foc mitjà durant uns minuts. A continuació, afegiu-hi el llorer, la pell de taronja i llimona, la resta d'oli d'oliva verge i un raig del vinagre de moscatell, tapeu-ho, i deixeu-ho coure a foc suau durant 8-10 minuts en total. Després, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.

Tot seguit, poseu els enciams nets en un bol i amaniu-los amb una part de l'escabetx.

Finalment, desgraneu la magrana i talleu el formatge a encenalls.

I ja per acabar, emplateu els enciams amanits, poseu-hi les cuixetes de guatlla i els bolets escabetxats a sobre, guarniu-ho amb uns grans de magrana i els encenalls de formatge, i acabeu d'amanir-ho amb un cordó d'escabetx.