Amanida de col

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    +Obre

    La col és una de les verdures més riques en vitamina C, una cocció curta i suau com la de la recepta, en minimitza la pèrdua.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g de col verda

    250 g de col llombarda

    4 pastanagues

    1 poma granny smith

    1 ceba tendra

    1 grapat de nous de macadàmia

    1 grapat de llavors de carbassa

    1 cullerada de mostassa de Dijon

    1 cullerada de sèsam torrat

    1 llimona

    oli d'oliva verge extra

    vinagre de poma

    cibulet

PREPARACIÓ

  1. Tallem les cols a la juliana.
  2. Escaldem la col verda i, seguidament, en tallem la cocció posant-la en un bol en aigua i gel. Un cop freda, la posem, escorreguda, en un bol gros. Fem la mateixa operació amb la col llombarda.
  3. Pelem i tallem les pastanagues. N'hem de fer tires llargues i fines. Les afegim al bol de la col.
  4. Rentem i tallem la poma, a làmines ben fines, que afegim al bol de la col.
  5. Tallem la ceba tendra a la juliana i la posem dins un bol amb aigua, perquè perdi la fortor.
  6. En un altre bol, hi fem una vinagreta amb força oli OVE, un raig de vinagre de poma, una cullerada de mostassa de Dijon i el suc d'una llimona. Ho barregem amb les varetes fins que ens emulsioni.
  7. Piquem, en un morter, un grapat de nous de macadàmia.
  8. Escorrem la ceba i l'afegim al bol on tenim els vegetals.
  9. Ho servim amb la vinagreta, la picada de nous, un grapat de llavors de carbassa i una cullerada de llavors de sèsam torrat.