Amanida de cítrics amb torrons de Xixona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Toni Saéz
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mas de Torrent, Torrent (Girona)
INGREDIENTS
- 2 taronges
- 2 aranges blanques
- 2 aranges vermelles
- 4 llimes
- 4 mandarines Per a la crema sabaiona de cava:
- 1/4 de l de cava brut nature
- 6 rovells d'ou
- 200 g de mantega
- 100 g de sucre
- 250 g de torrons de Xixona
PREPARACIÓ
Per començar, reduïu el cava a la meitat en un cassó.
Mentrestant, poseu sucre i els rovells d'ou en un cassó i poseu-lo dins d'una cassola amb aigua. Després bateu-ho fins que n'aconseguiu una quantitat doble. Llavors afegiu-hi el cava reduït i la mantega, que haureu clarificat prèviament posant-la al foc molt baix fins que la mantega quedi a sobre. Després traieu la crema sabaiona del bany maria i bateu-la. Per acabar, poseu la fruita en un plat procurant que el cítrics estiguin ben eixuts. Tot seguit poseu la fruita amb la crema sabaiona de cava i gratineu-ho al forn a 220 graus durant un minut. I per muntar el plat, quan la fruita estigui gratinada espolseu-hi el torró ratllat per sobre.
Mentrestant, poseu sucre i els rovells d'ou en un cassó i poseu-lo dins d'una cassola amb aigua. Després bateu-ho fins que n'aconseguiu una quantitat doble. Llavors afegiu-hi el cava reduït i la mantega, que haureu clarificat prèviament posant-la al foc molt baix fins que la mantega quedi a sobre. Després traieu la crema sabaiona del bany maria i bateu-la. Per acabar, poseu la fruita en un plat procurant que el cítrics estiguin ben eixuts. Tot seguit poseu la fruita amb la crema sabaiona de cava i gratineu-ho al forn a 220 graus durant un minut. I per muntar el plat, quan la fruita estigui gratinada espolseu-hi el torró ratllat per sobre.