Amanida de cítrics amb torrons de Xixona

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Toni Saéz
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mas de Torrent, Torrent (Girona)

INGREDIENTS

  • 2 taronges
  • 2 aranges blanques
  • 2 aranges vermelles
  • 4 llimes
  • 4 mandarines Per a la crema sabaiona de cava:
  • 1/4 de l de cava brut nature
  • 6 rovells d'ou
  • 200 g de mantega
  • 100 g de sucre
  • 250 g de torrons de Xixona

PREPARACIÓ

Per començar, reduïu el cava a la meitat en un cassó.
Mentrestant, poseu sucre i els rovells d'ou en un cassó i poseu-lo dins d'una cassola amb aigua. Després bateu-ho fins que n'aconseguiu una quantitat doble. Llavors afegiu-hi el cava reduït i la mantega, que haureu clarificat prèviament posant-la al foc molt baix fins que la mantega quedi a sobre. Després traieu la crema sabaiona del bany maria i bateu-la. Per acabar, poseu la fruita en un plat procurant que el cítrics estiguin ben eixuts. Tot seguit poseu la fruita amb la crema sabaiona de cava i gratineu-ho al forn a 220 graus durant un minut. I per muntar el plat, quan la fruita estigui gratinada espolseu-hi el torró ratllat per sobre.
Anar al contingut