Amanida de carxofes amb conill escabetxat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Santi Colominas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Toc, Barcelona

INGREDIENTS

  • ruca, verdolaga, dent de lleó, créixens, escarola
  • 4 carxofes
  • 4 lloms de conill
  • ceba
  • porro
  • 1 pastanaga
  • 4 alls
  • llorer i romaní
  • 1 got de xerès sec
  • vinagre chardonnay
  • 1 cullerada de mel
  • oli
  • sal i pebre
  • pebre blanc
  • pèsols i magranes
  • cibulet

PREPARACIÓ

Per fer l'escabetx, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu la ceba, el porro, la pastanaga i l'all, tot ben picadet.

Quan estiguin rossos, afegiu-hi el llorer, el romaní, el pebre blanc, el vinagre i l'oli i deixeu-ho coure durant 5 minuts.

Seguidament, poseu-hi el xerès i els lloms de conill, ja salpebrats, i deixeu-ho coure tot junt durant 45 minuts a foc baix.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol la sal, el pebre blanc, la mel, el vinagre i l'oli i remeneu-ho bé amb el batedor.

A continuació, peleu les carxofes, talleu-ne els cors a rodanxes ben fins, poseu-los dins d'un bol i amaniu-los amb la vinagreta.

Després, afegiu-hi la magrana pelada, els pèsols, el cibulet picat, la sal i el pebre i remeneu-ho tot bé.

I ja per acabar, emplateu els lloms de conill tallats a rodanxes, poseu-hi els enciams al costat, amaniu-los amb la vinagreta i poseu-hi la barreja de carxofes a sobre.