Amanida de carxofes amb conill escabetxat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Santi Colominas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Toc, Barcelona
INGREDIENTS
- ruca, verdolaga, dent de lleó, créixens, escarola
- 4 carxofes
- 4 lloms de conill
- ceba
- porro
- 1 pastanaga
- 4 alls
- llorer i romaní
- 1 got de xerès sec
- vinagre chardonnay
- 1 cullerada de mel
- oli
- sal i pebre
- pebre blanc
- pèsols i magranes
- cibulet
PREPARACIÓ
Per fer l'escabetx, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu la ceba, el porro, la pastanaga i l'all, tot ben picadet.
Quan estiguin rossos, afegiu-hi el llorer, el romaní, el pebre blanc, el vinagre i l'oli i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
Seguidament, poseu-hi el xerès i els lloms de conill, ja salpebrats, i deixeu-ho coure tot junt durant 45 minuts a foc baix.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol la sal, el pebre blanc, la mel, el vinagre i l'oli i remeneu-ho bé amb el batedor.
A continuació, peleu les carxofes, talleu-ne els cors a rodanxes ben fins, poseu-los dins d'un bol i amaniu-los amb la vinagreta.
Després, afegiu-hi la magrana pelada, els pèsols, el cibulet picat, la sal i el pebre i remeneu-ho tot bé.
I ja per acabar, emplateu els lloms de conill tallats a rodanxes, poseu-hi els enciams al costat, amaniu-los amb la vinagreta i poseu-hi la barreja de carxofes a sobre.
Quan estiguin rossos, afegiu-hi el llorer, el romaní, el pebre blanc, el vinagre i l'oli i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
Seguidament, poseu-hi el xerès i els lloms de conill, ja salpebrats, i deixeu-ho coure tot junt durant 45 minuts a foc baix.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol la sal, el pebre blanc, la mel, el vinagre i l'oli i remeneu-ho bé amb el batedor.
A continuació, peleu les carxofes, talleu-ne els cors a rodanxes ben fins, poseu-los dins d'un bol i amaniu-los amb la vinagreta.
Després, afegiu-hi la magrana pelada, els pèsols, el cibulet picat, la sal i el pebre i remeneu-ho tot bé.
I ja per acabar, emplateu els lloms de conill tallats a rodanxes, poseu-hi els enciams al costat, amaniu-los amb la vinagreta i poseu-hi la barreja de carxofes a sobre.