Amanida de carxofes (Amanida de carxofes) - Comunitat jueva

INGREDIENTS

  • 5 o 6 carxofes
  • oli de gira-sol
  • 2 o 3 grans d'all
  • llimona
  • sal
  • 2 cullerades de salsa harissa

PREPARACIÓ

Traieu moltes fulles de les carxofes, ja que només se n'aprofiten els cors, que deixareu en remull amb aigua i una mica de suc de llimona, perquè no s'ennegreixen.
En un cassó amb aigua, feu-hi bullir els cors de carxofa amb un raig d'oli de gira-sol, suc de llimona i una mica de polpa de llimona, els alls (pelats i tallats per la meitat), sal i una mica de salsa harissa (tingueu cura amb aquesta salsa, perquè és força picant). Si us hi agrada, també podeu afegir al cassó ceba tendra tallada a trossets.
Deixeu que tot plegat faci xup-xup fins que l'aigua s'hagi reduït força.
Un cop cuits, traieu els cors de carxofa del cassó, escorreu-los i amaniu-los amb una mica més de suc de llimona i també una mica més de salsa harissa.
Deixeu que aquesta amanida es refredi a la nevera fins a l'hora de servir-la.
Anar al contingut