Amanida de carbassa amb rogers

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergi Ruiz
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Cuina del Do, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    La magrana és un fruit ric en potassi molt versàtil, es pot utilitzar tant en preparacions dolces com salades.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 filets de rogers
  • oli d'oliva
  • escarola
  • roqueta
  • Per fer la vinagreta:
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 30 g de cibulet
  • 20 g de pinyons
  • 1/5 de magrana
  • 5 g de sal
  • 20 ml de vinagre de xerès
  • Per fer el brou de carbassa:
  • 1/2 kg de carbassa
  • aigua
  • sal
  • 2g agar-agar

PREPARACIÓ

Per començar, piqueu el cibulet ben fi, talleu la magrana per la meitat, poseu-la de cap per avall i, amb l'ajuda d'una cullera o d'una mà de morter, doneu-li cops pel costat de la pell a fi que caiguin fàcilment els grans.

Per fer la vinagreta, barregeu en un bol l'oli d'oliva, el cibulet picat, els pinyons, la magrana, una mica de sal i el vinagre de xerès i reserveu-ho a la nevera durant 1 hora.

A continuació, talleu mitja carbassa a daus molt petits, peleu-los i reserveu-los, i en una olla, amb aigua i sal, poseu-hi la part restant de la carbassa i deixeu que bulli durant 30 minuts, a partir d'aigua calenta, per fer un brou de carbassa. Seguidament, coleu el brou, deixeu-lo refredar i reserveu la carbassa per a un altre dia.

Tot seguit, poseu en un cassó el brou de carbassa, dissoleu-hi l'agar-agar i feu-ho bullir un minut.

Mentrestant, poseu en un cassó els daus de carbassa que havíeu tallat i feu-los bullir en aigua durant uns 4 minuts. Seguidament, escorreu-los, poseu-los en un motllo, aboqueu-hi pel damunt el brou de carbassa i deixeu-ho refredar a la nevera fins que hagi agafat, com a mínim 1 hora, per fer la terrina de carbassa. Després, talleu la terrina en la forma i mida que vulgueu.

Finalment, salteu els rogers en una paella amb una mica d'oli. Quan estiguin dauradets, submergiu-los dins la vinagreta durant un minut.

I ja per acabar, emplateu la terrina de carbassa, a mode de base, poseu-hi els rogers a sobre, amaniu-ho amb una mica de vinagreta per sobre, i coroneu-ho amb l'escarola i, al cim, la roqueta.