Amanida de cacauets i llonza llaminera marinada en olis

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Amanida de cacauets
  • enciam de fulla de roure
  • enciam francès
  • canonges
  • ruca
  • cebes marinades
  • formatge parmesà
  • cacauets torrats
  • Llonza llaminera marinada en olis
  • 1 llonza llaminera
  • 200 ml d'oli de gira-sol
  • 250 ml d'oli d'oliva
  • oli de cacauet
  • pebre de Sechuan
  • herbes de Provença
  • sucre
  • tomàquets de pera

PREPARACIÓ

Amanida de cacauets
1. Barregem en un bol les fulles de canonge amb les de ruca.
2. Afegim al bol unes fulles d'enciam de fulla de roure i d'enciam francès.
3. Incorporem a l'amanida les cebes marinades i els cacauets torrats.
4. Tallem unes làmines de parmesà i també les afegim a l'amanida.

Llonza llaminera marinada en olis
1. Tirem una mica d'oli en una planxa i hi marquem la llonza llaminera, de manera que quedi cruixent per fora i crua per dins.
2. Mentre es marca la llonza, tallem els tomàquets a pètals.
3. Triem una safata per anar al forn, col·loquem al damunt una superfície antiadherent i posem els pètals de tomàquet a la safata.
4. Tirem una mica de sucre per damunt dels pètals. Hi deixem caure també uns grans de pebre de Sechuan, per aromatitzar-los.
5. Acabem de preparar els pètals de tomàquet, deixant caure un raig d'oli de cacauet i un pessic de sal a cada pètal. Reservem la safata.
5. Ara triem un recipient gros on marinarem la llonza i hi aboquem unes herbes de Provença, una mica de pebre de Sechuan i els olis de gira-sol i d'oliva.
6. Submergim la llonza en el maridatge del recipient.
7. Escalfem el forn entre 50º C i 55º C i hi fiquem la safata dels tomàquets i el recipient amb el maridatge.
8. Traiem la safata quan els tomàquets hagin quedat confitats, més o menys al cap de 10 minuts, i traiem el recipient més o menys després d'una hora, quan la llonza és prou cuita i tendra.
9. Per emplatar-la, tallem a làmines la llonza marinada i col·loquem els talls al plat. Decorem la carn amb els pètals de tomàquet confitats.