Amanida de bonítol fumat amb perles de vermut

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Herrera
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bonítol es ric en omega-3 que contribueix a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • un cabdell
  • 800 g de bonítol
  • 1 manat de farigola
  • 12 grans d'all
  • 1 sobre de gelatina
  • 1 gotet de vermut
  • brots germinats variats
  • oli d'oliva i sal
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una safata el bonítol tallat a daus, poseu-hi la farigola i els alls laminats per sobre i cremeu-ho amb un bufador.

Seguidament, afegiu-hi oli d'oliva abundant i deixeu-ho marinar a temperatura ambient durant 4 hores.

A continuació, poseu el cabdell en una safata, amaniu-lo amb una mica d'oli i sal i deixeu-lo coure al forn durant 15 minuts a 180 graus.

Per fer les perles de vermut, poseu en un cassó l'aigua i la gelatina, escalfeu-ho una mica al foc i remeneu-ho bé amb un batedor. Tot seguit, retireu-ho del foc, poseu-ho en un bol juntament amb el vermut, remeneu-ho bé, ompliu una xeringa amb aquesta barreja i buideu-la tirant gotetes en un bol amb l'oli de girasol fred.

Finalment, deixeu-les refredar dins de l'oli, coleu-les amb un colador i reserveu-les sobre paper absorbent.

I ja per acabar, emplateu el cabdell, poseu-hi els daus de bonítol al voltant i guarniu el plat amb les perles de vermut i els brots de germinats i amaniu-ho tot amb l'oli de marinar el bonítol.
Anar al contingut