Amanida de bonítol fumat amb perles de vermut
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El bonítol es ric en omega-3 que contribueix a reduir el risc de patir malalties cardiovasculars.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- un cabdell
- 800 g de bonítol
- 1 manat de farigola
- 12 grans d'all
- 1 sobre de gelatina
- 1 gotet de vermut
- brots germinats variats
- oli d'oliva i sal
- oli de gira-sol
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en una safata el bonítol tallat a daus, poseu-hi la farigola i els alls laminats per sobre i cremeu-ho amb un bufador.
Seguidament, afegiu-hi oli d'oliva abundant i deixeu-ho marinar a temperatura ambient durant 4 hores.
A continuació, poseu el cabdell en una safata, amaniu-lo amb una mica d'oli i sal i deixeu-lo coure al forn durant 15 minuts a 180 graus.
Per fer les perles de vermut, poseu en un cassó l'aigua i la gelatina, escalfeu-ho una mica al foc i remeneu-ho bé amb un batedor. Tot seguit, retireu-ho del foc, poseu-ho en un bol juntament amb el vermut, remeneu-ho bé, ompliu una xeringa amb aquesta barreja i buideu-la tirant gotetes en un bol amb l'oli de girasol fred.
Finalment, deixeu-les refredar dins de l'oli, coleu-les amb un colador i reserveu-les sobre paper absorbent.
I ja per acabar, emplateu el cabdell, poseu-hi els daus de bonítol al voltant i guarniu el plat amb les perles de vermut i els brots de germinats i amaniu-ho tot amb l'oli de marinar el bonítol.
Seguidament, afegiu-hi oli d'oliva abundant i deixeu-ho marinar a temperatura ambient durant 4 hores.
A continuació, poseu el cabdell en una safata, amaniu-lo amb una mica d'oli i sal i deixeu-lo coure al forn durant 15 minuts a 180 graus.
Per fer les perles de vermut, poseu en un cassó l'aigua i la gelatina, escalfeu-ho una mica al foc i remeneu-ho bé amb un batedor. Tot seguit, retireu-ho del foc, poseu-ho en un bol juntament amb el vermut, remeneu-ho bé, ompliu una xeringa amb aquesta barreja i buideu-la tirant gotetes en un bol amb l'oli de girasol fred.
Finalment, deixeu-les refredar dins de l'oli, coleu-les amb un colador i reserveu-les sobre paper absorbent.
I ja per acabar, emplateu el cabdell, poseu-hi els daus de bonítol al voltant i guarniu el plat amb les perles de vermut i els brots de germinats i amaniu-ho tot amb l'oli de marinar el bonítol.