Amanida de bonítol fumat amb oli d'alfàbrega
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
INGREDIENTS
- 800 g de bonítol fresc
- 1/4 l d'oli d'oliva verge
- 1 cullerada d'all sec
- farigola fresca
- sal
- sal Maldon
- 1/2 got de ratafia
- amanides verdes: escarola, espàrrecs verds, pastanaga, porro, tomàquet, ceba germinada, alfàbrega
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en una paella el bonítol tallat a daus grossos i tireu-hi per sobre la farigola i l'all.
Tot seguit, cremeu la farigola i l'all sobre el bonítol, amb l'ajuda d'un bufador, procurant que el bonítol quedi gairebé cru.
A continuació, poseu el bonítol i les cendres de farigola i all en una safata, afegiu-hi l'oli i la sal Maldon i deixeu-ho marinar a la nevera durant 12 hores.
Mentrestant, poseu en un cassó la ratafia i deixeu-la reduir fins que tingui una textura de xarop.
I ja per acabar, emplateu el bonítol marinat, poseu-hi les verdures per sobre tallades en juliana i amaniu el plat amb una mica d'oli d'alfàbrega i una reducció de ratafia.
Tot seguit, cremeu la farigola i l'all sobre el bonítol, amb l'ajuda d'un bufador, procurant que el bonítol quedi gairebé cru.
A continuació, poseu el bonítol i les cendres de farigola i all en una safata, afegiu-hi l'oli i la sal Maldon i deixeu-ho marinar a la nevera durant 12 hores.
Mentrestant, poseu en un cassó la ratafia i deixeu-la reduir fins que tingui una textura de xarop.
I ja per acabar, emplateu el bonítol marinat, poseu-hi les verdures per sobre tallades en juliana i amaniu el plat amb una mica d'oli d'alfàbrega i una reducció de ratafia.