Amanida de bonítol fumat amb oli d'alfàbrega

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona

INGREDIENTS

  • 800 g de bonítol fresc
  • 1/4 l d'oli d'oliva verge
  • 1 cullerada d'all sec
  • farigola fresca
  • sal
  • sal Maldon
  • 1/2 got de ratafia
  • amanides verdes: escarola, espàrrecs verds, pastanaga, porro, tomàquet, ceba germinada, alfàbrega

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una paella el bonítol tallat a daus grossos i tireu-hi per sobre la farigola i l'all.
Tot seguit, cremeu la farigola i l'all sobre el bonítol, amb l'ajuda d'un bufador, procurant que el bonítol quedi gairebé cru.

A continuació, poseu el bonítol i les cendres de farigola i all en una safata, afegiu-hi l'oli i la sal Maldon i deixeu-ho marinar a la nevera durant 12 hores.

Mentrestant, poseu en un cassó la ratafia i deixeu-la reduir fins que tingui una textura de xarop.

I ja per acabar, emplateu el bonítol marinat, poseu-hi les verdures per sobre tallades en juliana i amaniu el plat amb una mica d'oli d'alfàbrega i una reducció de ratafia.
Anar al contingut