Amanida de bolets de temporada amb gambes de Palamós

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: TONI IZQUIERDO Restaurant Mas dels Arcs (Palamós)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 500 g gambes grosses de Palamós
  • 500 g de bolets de temporada
  • Enciams variats fulla de roure, escarola, trocadero...
  • Brots i pinyons torrats per decorar
  • Oli d'oliva, sal i vinagre suau

PREPARACIÓ

Netegeu bé el bolets i trossegeu-los.
A continuació, salteu-los en una paella amb oli d'oliva, a foc lent.
Retireu els bolets de la paella i poseu-los en un recipient de vidre o d'acer inoxidable. Reserveu-los.

Infusioneu els caps de gamba en oli d'oliva. Amb aquest oli prepareu una vinagreta amb sal, pebre blanc i una mica de vinagre suau.

Peleu les cues de les gambes i guardeu-ne els caps a part. Coeu-les en una paella amb oli d'oliva i deixeu-les molt poc fetes.
Enretireu-les.

Ja es pot muntar el plat:
Combineu els enciams, afegiu-hi els bolets i les gambes.
I la resta de la decoració pot anar a gust del consumidor.