Amanida de bacallà amb patata i tomàquet confitat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Massana
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Massana, Girona

INGREDIENTS

  • 400 g de morro de bacallà
  • 2 patates
  • 8 tomàquets vermells
  • oli d'oliva verge
  • canyella en pols
  • herbes de Provença
  • 1 fulla de llorer
  • farigola
  • romesco
  • olivada -sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la patata pelada i tallada en làmines en una paella.
Afegiu-hi un rajolí d'oli, la sal i la canyella. Tapeu la paella amb paper d'alumini i deixeu-ho coure al forn durant 35 o 45 minuts a 160 graus. A continuació, poseu el tomàquet tallat per la meitat i sense llavors en una altra paella. Afegiu-hi un rajolí d'oli, les herbes de Provença, la sal i el sucre. Tapeu la paella amb paper d'alumini i deixeu-ho coure al forn durant uns 35 o 45 minuts a 160 graus. Tot seguit, feu bullir aigua amb llorer i farigola a la vaporera. Col·loqueu-hi els trossos de bacallà a sobre i deixeu-ho coure uns 30 segons. I ja, per acabar, emplateu les làmines de patata. Disposeu, a sobre de cada làmina, una mica de tomàquet i un tros de bacallà. Decoreu el plat amb l'olivada, la salsa romesco, un rajolí d'oli i una mica de pebre.