Amanida d'algues

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Kao Chien Jung
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Shangai, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 sobre d'alga kombu seca
  • 50 g d'alga agar-agar
  • 1 enciam
  • 2 pastanagues
  • 100 g de soja fresca
  • 1 cullerada de sèsam torrat o de fruita seca
  • Per a la vinagreta:
  • 4 cullerades d'oli de gira-sol
  • 1 cullerada d'oli de sèsam
  • 4 cullerades de vinagre
  • sucre
  • all
  • al

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les algues kombu en un bol amb aigua freda durant 5 minuts.
Seguidament bulliu-les durant 15 minuts en un cassó amb aigua. Després, escorreu-les i talleu-les a tires ben fines.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint escaldeu la soja durant dos o tres minuts.

Tot seguit, poseu les algues agar-agar en un bol amb aigua freda durant 15 minuts. Després, escorreu-les i talleu-les a tires ben fines.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli de girasol, el vinagre, l'oli de sèsam, la soja, el sucre i la sal i remeneu-ho bé amb unes varetes.

Per fer l'amanida, poseu en un bol l'enciam tallat en juliana, la pastanaga tallada en juliana, la soja, les algues kombu, les algues agar-agar i amaniu-ho tot amb la vinagreta.

I ja per acabar, emplateu l'amanida i guarniu-la amb les llavors de sèsam per sobre.
Anar al contingut