Amanida d'algues
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Kao Chien Jung
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Shangai, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 sobre d'alga kombu seca
- 50 g d'alga agar-agar
- 1 enciam
- 2 pastanagues
- 100 g de soja fresca
- 1 cullerada de sèsam torrat o de fruita seca
- Per a la vinagreta:
- 4 cullerades d'oli de gira-sol
- 1 cullerada d'oli de sèsam
- 4 cullerades de vinagre
- sucre
- all
- al
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les algues kombu en un bol amb aigua freda durant 5 minuts.
Seguidament bulliu-les durant 15 minuts en un cassó amb aigua. Després, escorreu-les i talleu-les a tires ben fines.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint escaldeu la soja durant dos o tres minuts.
Tot seguit, poseu les algues agar-agar en un bol amb aigua freda durant 15 minuts. Després, escorreu-les i talleu-les a tires ben fines.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli de girasol, el vinagre, l'oli de sèsam, la soja, el sucre i la sal i remeneu-ho bé amb unes varetes.
Per fer l'amanida, poseu en un bol l'enciam tallat en juliana, la pastanaga tallada en juliana, la soja, les algues kombu, les algues agar-agar i amaniu-ho tot amb la vinagreta.
I ja per acabar, emplateu l'amanida i guarniu-la amb les llavors de sèsam per sobre.
Seguidament bulliu-les durant 15 minuts en un cassó amb aigua. Després, escorreu-les i talleu-les a tires ben fines.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint escaldeu la soja durant dos o tres minuts.
Tot seguit, poseu les algues agar-agar en un bol amb aigua freda durant 15 minuts. Després, escorreu-les i talleu-les a tires ben fines.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli de girasol, el vinagre, l'oli de sèsam, la soja, el sucre i la sal i remeneu-ho bé amb unes varetes.
Per fer l'amanida, poseu en un bol l'enciam tallat en juliana, la pastanaga tallada en juliana, la soja, les algues kombu, les algues agar-agar i amaniu-ho tot amb la vinagreta.
I ja per acabar, emplateu l'amanida i guarniu-la amb les llavors de sèsam per sobre.