Amanida amb poma caramel·litzada, farcellets de brie i vinagreta de gerds

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Cristina Mayench (14 anys)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a l'amanida:
  • 250 g de mesclum (enciams variats)
  • 250 g de formatge brie
  • 1 full de pasta brick
  • cibulet
  • Per a la vinagreta de gerds:
  • 50 g de gerds
  • 50 g d'oli d'oliva
  • 20 g de vinagre de poma
  • Sal i sucre
  • pebre
  • Per a la poma caramel·litzada:
  • 1 poma
  • 50 g de mantega
  • 1 cullerada de sucre
  • Altres:
  • 250 g d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, peleu la poma, talleu-la a daus, poseu-la en una paella amb la mantega i el sucre i deixeu-ho coure uns 3 o 4 minuts a foc molt baix. Quan estigui caramel·litzada, traieu-la de la paella i reserveu-la.
Per fer la vinagreta de gerds, poseu en un got de batre els gerds, l'oli d'oliva, el vinagre de poma, la sal, el pebre i el sucre, i tritureu-ho fins a aconseguir la consistència desitjada.
A continuació, talleu el full de la pasta brick en quadrats per fer els farcellets, talleu el formatge brie a daus, poseu-los sobre els quadrats de pasta brick, feu els farcellets i tanqueu-los lligant-los amb el cibulet. Seguidament, en una paella amb l'oli molt calent fregiu els farcellets fins que la pasta quedi cruixent.
I ja per acabar, emplateu el mesclum, poseu-hi a sobre la poma caramel·litzada i els farcellets de brie i amaniu-ho tot amb la vinagreta de gerds