Amanida amb colomí escabetxat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Esther Pagès i Roca
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Roca, Esponellà

INGREDIENTS

  • 2 colomins
  • 1/2 l d'oli d'oliva verge
  • 1 cullerada de vinagre de vi
  • 1 cullerada petita de pebre negre en gra
  • 1 cullerada petita de pebre vermell
  • 5 grans d'all
  • 1/2 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 4 fulles de llorer
  • farigola
  • fulla de roure vermella, escarola, endívia vermella, rúcola i canonges
  • 8 cirerols
  • sal i sal Maldon

PREPARACIÓ

Per començar, saleu el colomí i daureu-lo en una cassola amb oli.
Un cop estigui ben ros, incorporeu-hi la pastanga, el porro, la ceba, el pebre vermell dolç, el pebre negre en gra, els grans d'all i un farcell de llorer i farigola. Tot seguit, rectifiqueu-ho de sal i afegiu-hi el vinagre de vi i cobriu-ho amb oli d'oliva. Tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc molt lent durant una hora o una hora i mitja. Deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 hores.

I ja per acabar, emplateu la barreja d'enciams i amaniu-los amb l'oli de l'escabetx, i disposeu al cantó el colomí tallat a quarts.