Alu kauli ko tarkari (Curri de patata i coliflor) - Katmandú, Nepal

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Dipesh Tandukar, Santpedor

INGREDIENTS

  • 1 coliflor
  • 4-5 patates
  • 100 g de pèsols
  • un tros de gingebre
  • llavors de comí
  • 1-2 bitxos
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • 2 culleradetes de chicken massala
  • 2 culleradetes de garam massala
  • 1 got d'aigua
  • coriandre
  • oli de gira-sol
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu i talleu les patates a daus no gaire grossos. Reserveu-les.
Retireu les fulles de la coliflor i trossegeu-la. Si és molt grossa, amb la meitat de la coliflor ja en tindreu prou.
Peleu el gingebre fresc, trossegeu-lo i poseu-lo dins el got del túrmix. Afegiu-hi un parell de dits d'aigua i tritureu-lo.
En un wok de mida grossa, escalfeu-hi un bon raig d'oli de gira-sol i aromatitzeu-lo amb unes quantes llavors de comí i un o dos bitxos secs trossejats (al vostre gust de picantor). Afegiu-hi el gingebre triturat i remeneu-ho durant dos o tres minuts, vigilant que no se us cremi.
Després, afegiu al wok els daus de patata. Remeneu-ho una mica i condimenteu-ho amb la cúrcuma i els diferents massala (barreja d'espècies). Saleu-ho generosament i seguiu remenant perquè les patates quedin ben impregnades dels condiments. Rectifiqueu d'oli, si veieu que se us enganxa.
Quan veieu que les patates s'han enrossit lleugerament, incorporeu els pèsols al wok i torneu-ho a remenar. Tapeu-ho i deixeu que cogui, remenant-ho de tant en tant.
Passats uns 15-20 minuts, afegiu-hi els trossos de coliflor. Rectifiqueu-ho generosament de sal. Per tal que no es trenquin els trossos de col, o que les patates s'aixafin, enlloc de remenar-ho val més que ho feu saltar, agafant el wok (o la cassola) amb les dues mans.
Remulleu-ho amb mig got d'aigua (és qüestió que es mantingui la humitat). Tapeu de nou la cassola i deixeu que es vagi estofant una bona estona més. Afegiu-hi mig got més d'aigua i, quan veieu que la col s'ha estovat força, apagueu el foc i deixeu el wok tapat fins al moment de servir.

Anar al contingut