Alu kankro ko atzar (Amanida de patates) - Katmandú, Nepal

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Dipesh Tandukar, Santpedor

INGREDIENTS

  • 2 patates grosses
  • 2 pastanagues
  • 2 cogombres
  • 1 ceba
  • pèsols
  • suc de llimona
  • 1 bitxo querolet
  • llavors de comí
  • pebre negre
  • estragó
  • julivert
  • aigua
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Poseu una cassola amb aigua i sal al foc i feu-hi coure les patates senceres i sense pelar.
Mentre les patates es couen, aprofiteu-ho per pelar i tallar, a daus petits, les pastanagues i els cogombres, dels quals traureu la part central de les granes. Poseu-ho tot en un bol gros per preparar l'amanida.
Un cop les patates siguin cuites, deixeu-les refredar, peleu-les i talleu-les a daus petits. Afegiu-les al bol i condimenteu-les amb sal, l'estragó mòlt i el pebre negre, al vostre gust de picantor.
Afegiu-hi un grapat de pèsols tendres i amaniu-ho amb un bon raig de suc de llimona. Remeneu-ho perquè tot plegat agafi gust.
Escalfeu un bon raig d'oli en una paella i enrossiu-hi ràpidament unes quantes llavors de comí i un bitxo querolet a bocins. Aboqueu aquest oli per sobre de l'amanida i acabeu-la amb unes quantes fulles de julivert trinxat.
Feu saltar els ingredients del bol per remenar-los; d'aquesta manera, les patates no s'aixafaran i tot quedarà ben amanit.