Allipebre d'anguila

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas i Quico El Cèlio i el Noi de Ferreries
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    L'anguila és el peix blau amb més quantitat de greix, i malgrat no contenir gaire omega-3, aporta altres àcids grassos insaturats molt saludables.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    1 anguila fumada   

    4 patates de 100 g cadascuna  

    30 ametlles torrades

    1 cabeça d'alls   

    1 gra d'all

    1 cullerada pebre negre    

    1 cullerada pebre vermell fumat dolç    

    1 bitxo fresc vermell    

    farigola

    safrà

    vi ranci raig

    julivert

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Tallem i posem a hidratar en un tàper 1 anguila fumada amb aigua mineral durant 15 minuts.
  2. Emboliquem amb paper sulfurat i paper d'alumini 4 patates de 100 g cadascuna i 1 cabeça d'alls. Les posem a escalivar a la barbacoa durant 30 minuts.
  3. Tallem a làmines 1 gra d'all i l'enrossim en una cassola amb oli OVE.
  4. Torrem uns brins de safrà en una paella i els afegim a la cassola.
  5. Hi afegim 1 cullerada de pebre negre, 1 de pebre vermell fumat dolç i unes fulles de farigola. Ho remenem.
  6. Ho ofeguem amb un raig de vi ranci.
  7. Traiem les patates de la barbacoa i les deixem refredar.
  8. Tallem a rodelles 1 bitxo vermell fresc.
  9. Eixuguem i pelem  l'anguila i l'afegim a la cassola juntament amb el bitxo i un got d'aigua mineral. Ho deixem  a foc baix durant 3 minuts.
  10. Piquem en un morter 30 ametlles torrades i les afegim a la cassola juntament amb els alls escalivats.
  11. Servim les patates aixafades, tallades pel mig i obertes, l'allipebre, algun all escalivat i julivert picat per sobre.